Lasagne cu cannelloni şi carne de porc

de diaconta in Paste, 15 Iul 2012 | 4908 vizualizari

 

Dacă tot mai aveam nişte cannelloni şi foi de lasagne,m-am gândit cum ar fi să le combin.Eu zic că le-a plăcut aşa împreună.Un fel de 2 în 1.

 

INGREDIENTE

  • 10 foi lasagne şi tot atâtea tuburi de cannelloni

Pentru sosul de carne:

  • 400 gr carne de porc tocata
  • 0 ceapa uscata
  • O ceapa verde
  • 400 gr suc de rosii
  • Un morcov
  • 3 catei de usturoi
  • Sare,piper,boia de ardei
  • Ulei
  • busuioc

Pentru sosul bechamel:

  • 800 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 60 gr unt
  • Sare,piper alb,nucsoara

Mai avem nevoie de 300 gr cascaval sau mozzarella

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagne cu cannelloni şi carne de porc:

Preparam mai întai sosul de carne.

Intr-o cratita calim ceapa taiata marunt si morcovul facut „fideluta” (fasii lungi) cu putin ulei.Punem apoi putina boia si carnea pana se prajeste putin.Condimentam si adaugam putina apa ca sa fiarba.

Dupa ce s-a inmuiat putin,adaugam sucul de rosii,usturoiul si busuiocul.Lasam pana cand carnea este fiarta.

Pregatim si sosul bechamel.

Intr-o cratita topim untul,punem faina si amestecam sa se prajeasca putin.Apoi punem laptele caldut si amestecam cu telul sa nu se faca cocoloase.

Lasam pana cand prinde consistenta.

Nu trebuie sa fie un sos foarte gros.

Condimentam.

Intr-o tava ceramica asezam mai intai un strat de sos bechamel.Apoi un rand de foi lasagne.Sos bechamel,sos de carne,apoi un rand de cannelloni in care am pus sos de carne.

Urmeaza iar sosuri,foi lasagne si iar sosuri.

Deasupra razuim cu generozitate cascaval.

Punem la cuptor pana cand foile se înmoaie si se rumeneste deasupra.

Se serveste calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne cu cannelloni şi carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (21)

dakris 1

16.07.2012, 07:44

mmm...yammy!

oana_pisicutza16 1

16.07.2012, 10:18

demential

Sim0na 1

16.07.2012, 11:17

Cred ca-o o luna de cand vreau sa fac cannelloni.. Am tot ce-mi trebuie.. numa` timp nu
Asa ca.. sa pun la pachet si d-astea!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lasagne alla Bolognese