Lasagne cu vinete si dovlecei

de Alina26 in Dulciuri, 5 Noi 2014 | 9148 vizualizari

 

Una din rețetele cele mai reușite si cea mai gustoasa!!!Adevarul e ca e foarte mult de treabă dar merita tot efortul.Sper sa va placa.Va recomand cu drag.

 

INGREDIENTE

  • Sos Bechamel:
  • 60g unt
  • 2 lg ulei de măsline
  • 6-8 lg făină
  • 1l Lapte fierbinte
  • 1/2 lingurita de nucșoară
  • Sos de rosii:
  • 800 ml sos de roșii
  • 1 ceapă
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita de busuioc uscat
  • 1 lingurita de oregano uscat
  • sare
  • piper
  • Umplutura:
  • 1 vanata mare
  • 3 dovlecei mari
  • 500g pasta uscata penttu lasagne
  • 100g parmezan ras
  • 2 mozzarelle
  • sare
  • ulei de măsline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagne cu vinete si dovlecei:

1.Dupa ce spalam vanata, o tăiem felii, le dam cu sare si le punem la scurs pentru 30 de minute. Apoi le clatim cu apa rece si le punem pe prosoape curate sa absoarba zeama.

2.Spalam si dovleceii si le taiem felii.Intr-o tigaie antiaderenta ungem putin ulei si prajim feliile de dovlecei si vinete.Le asezam pe servetele si le presaram cu putina sare.

Sos Bechamel :

Punem untul la topit cu uleiul.

Adaugam faina in ploaie si cu un tel amestecam.

Adaugam incet laptele fierbinte continuând să amestecam.

Adaugam putina sare si nucșoară si lasam sa fiarba15-20 de minute, amestecand din când în când. 

Sosul de roșii:

Punem ceapa si usturoiul taiat mărunt la calit in putin ulei de măsline. 

Adaugam sosul de roșii, busuioc,oregano, sare, piper și lasam sa fiarba 10-15 minute.

Asamblare :

Intr-o tavă intindem putin sos de roșii și sos Bechamel, apoi foile de lasagne (pe care eu le-am fiert in apa cu sare), punem felii de vinete, sos de roșii si mozzarella taiata cubulete, si presaram parmezan ras. 

Continuam cu pasta de lasagne, lunem dovlecei, sos de roșii și sos Bechamel, mozzarella si parmezan ras.(trebui sa fie un strat de vinere un strat de dovlecei ). 

Continuati pana ultinul strat trebuie sa ramana felii de vinete și dovlecei, putina bechamela , sos de roșii, parmezan ras si mozzarella. 

Dam tava la cuptorul încins la 180° timp de 30-40 de minute pana se rumenește. 

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

Puteti sa faceti pe grill dovleci si vinetele daca nu va plac prajite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne cu vinete si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lasagne alla bolognese