Una din rețetele cele mai reușite si cea mai gustoasa!!!Adevarul e ca e foarte mult de treabă dar merita tot efortul.Sper sa va placa.Va recomand cu drag.
1.Dupa ce spalam vanata, o tăiem felii, le dam cu sare si le punem la scurs pentru 30 de minute. Apoi le clatim cu apa rece si le punem pe prosoape curate sa absoarba zeama.
2.Spalam si dovleceii si le taiem felii.Intr-o tigaie antiaderenta ungem putin ulei si prajim feliile de dovlecei si vinete.Le asezam pe servetele si le presaram cu putina sare.
Sos Bechamel :
Punem untul la topit cu uleiul.
Adaugam faina in ploaie si cu un tel amestecam.
Adaugam incet laptele fierbinte continuând să amestecam.
Adaugam putina sare si nucșoară si lasam sa fiarba15-20 de minute, amestecand din când în când.
Sosul de roșii:
Punem ceapa si usturoiul taiat mărunt la calit in putin ulei de măsline.
Adaugam sosul de roșii, busuioc,oregano, sare, piper și lasam sa fiarba 10-15 minute.
Asamblare :
Intr-o tavă intindem putin sos de roșii și sos Bechamel, apoi foile de lasagne (pe care eu le-am fiert in apa cu sare), punem felii de vinete, sos de roșii si mozzarella taiata cubulete, si presaram parmezan ras.
Continuam cu pasta de lasagne, lunem dovlecei, sos de roșii și sos Bechamel, mozzarella si parmezan ras.(trebui sa fie un strat de vinere un strat de dovlecei ).
Continuati pana ultinul strat trebuie sa ramana felii de vinete și dovlecei, putina bechamela , sos de roșii, parmezan ras si mozzarella.
Dam tava la cuptorul încins la 180° timp de 30-40 de minute pana se rumenește.
Pofta buna!!!
1
Puteti sa faceti pe grill dovleci si vinetele daca nu va plac prajite.