Lasagna

de AlexTeacher in Lasagna, 6 Iul 2017 | 8436 vizualizari

 

Lasagna este una dintre acele retete care place tuturor si care nu ai cum sa dai gres daca vrei sa pregatesti ceva bun. Iti prezint astazi varianta mea de lasagna. Este usor reinterpretata, deviata putin de la reteta originala, insa eu ma mandresc cu ea pentru ca este foarte gustoasa si aspectuoasa pe masura.
Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete foi proaspete de lasagna
  • 15 frunze de busuioc
  • 200 g mozzarella gourmet rasa
  • 150 g parmezan ras

Pentru sosul Bolognaise:

  • 1 kg de carne de vita
  • 3 morcovi rasi
  • 2 cepe rase
  • 3 catei de usturoi
  • 30 ml de ulei de masline calitativ
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita cimbru
  • 3 linguri de bulion de rosii calitativ
  • 300 ml vin rosu demisec
  • 3 linguri sos Worchester
  • 200 ml de lapte
  • 1/2 lingurita de zahar brun
  • sare si piper dupa gust

Pentru sosul Bechamel:

  • 500 ml lapte
  • 200 ml smantana de gatit
  • 80 g faina
  • 100 g unt
  • 1 varf de cutit de nucsoara
  • sare si piper alb dupa gust
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

In functie de dimensiunea tavii, poti avea nevoie de 2 sau 3 pachete de foi proaspete de lasagna. 

Sos bolognaise: Caleste cepele si morcovii in ulei de masline. 
Adauga sare, piper, cimbru si oregano si amesteca bine.
Toaca usturoiul marunt si adauga-l si pe-acesta in tigaie;
Fa loc in centrul tigaii si adauga carnea de vita; 
Caleste-o si pe-aceasta, adauga apoi vinul rosu si lasa-l sa se reduca;
Adauga apoi rosiile proaspete tocate si 1/2 lingurita de zahar brun pentru a-i mai taia din aciditate;
Adaugati apoi sosul Worchester (este strict optional), insa mie-mi place foarte mult aroma usor iute pe care i-o confera sosului Bolognaise; 
Amesteca bine si micsoreaza focul amestecand din cand in cand pentru a evita lipirea;
Cu cateva minute inainte de a opri sosul, adauga laptele – acesta are rolul de a pune in evidenta foarte bine gustul carnii;
Opreste sosul si lasa-l sa se raceasca

Intre timp, te poti apuca de sosul Bechamel.
Tempereaza putin untul intr-o craticioara pe foc potrivit si adauga faina;
Amesteca energic cu ajutorul unui tel si incorporeaza treptat si laptele;
Odata adaugat laptele, iar compozitia a inceput sa se ingroase, adauga smantana de gatit, sarea si praful de nucsoara;
Amesteca energic pana obtii o compozitie lichida legata, densa. Las-o si pe-aceasta sa se raceasca putin;

Ia o tava de cuptor si la baza acesteia pune sos Bolognaise; 
Adauga foi de lasagna pe deasupra si peste acestea sos Bechamel si sos Bolognese si sa nu uitam de lovitura de gratie, cateva frunze de busuioc;
Peste acestea adaugam putina mozzarella gourmet rasa si putin parmezan – va lega mult mai bine compozitia;

Repeta procesul cu inca doua straturi, iar pe ultimul adauga sosul Bechamel, restul de parmezan si restul de mozzarella rasa.

Tot ce mai ramane de facut este sa introduci lasagna in cuptor pentru 45-50 min, si sa astepti cumintel pana se gatesc bine foile, iar deasupra se va gratina frumos;

Las-o sa se raceasca putin inainte de a o servi, ca s-o poti taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Lasagna