Lasagna cu carne de vita macinata si legume

de Mihaela11_jo in Lasagna, 6 Feb 2011 | 5637 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 18 foi lasagna
  • Cascaval ras sau branza mozzarella rasaPentru sosul de carne cu legume
  • 1/2 kg carne macinata de vita( trecuta de 2 ori prin masina de carne)
  • o ceapa
  • 6 catei de usturoi
  • 8 rosii mari
  • 4 ardei de culori diferite( verzi, rosii, galbeni, albi)
  • 4 dovlecei mici ( zucchini)
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite condimente mixte macinate: piper,cuisoare,coriandru,cardamom,scortisoara,nucsoara,ghimbir,foi de dafinPentru sosul alb
  • 1 litru lapte
  • 60 gm unt
  • 80 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • un varf de cutit de nucsoara macinata-
  • 6 triunghiuri branza topita( eu am folosit branza “ La vache qui rit”)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu carne de vita macinata si legume:

Sosul de carne cu legume
Se taie marunt ceapa si usturoiul.
Ardeii se taie julien.
Dovleceii se taie in bucati mici.
Rosiile se oparesc si se decojesc.
Se pune intr-o cratita neaderenta uleiul de masline si se adauga ceapa, usturoiul, ardeii si dovleceii si se calesc cca 5 minute; se adauga apoi carnea macinata, sarea, condimentele si se mai lasa inca 5 minute sa se caleasca.
Se adauga rosiile decojite si taiate marunt si se lasa la fiert 20 de minute la foc mic.
Sosul alb
Se topeste untul intr-o cratita si se adauga faina ; se prajesc impreuna avand grija sa nu prinda culoare; se adauga laptele treptat si se amesteca incontinuu pentru a nu face cocoloase.
Se adauga sarea si nucsoara; cand laptele incepe sa fiarba se adauga triunghiurile de branza topita.
Se fierbe la foc mic pana se ingroasa.
Foile de lasagna se fierb in apa cu sare si putin ulei 6 minute.
Se scurge apa si se pun sub robinetul cu apa rece imediat pentru a nu se lipii unele de altele.
Intr-o tava de cuptor adanca si cu dimensiunile de 26/35 cm se adauga 3-4 linguri din sosul de carne cu legume.
Se aseaza un rand de foi de lasagna, avand grija sa se suprapuna putin .
Se acopera cu un strat de sos alb si apoi un strat de sos de carne cu legume.
Se continua la fel: un strat de foi de lasagna, unul de sos alb si unul de sos de carne cu legume.
Se pun 3 straturi de foi alternative de lasagna ( la fiecare strat folosim 6 foi).
Peste ultimul strat se pune sos alb care se presara cu cascaval ras ( sau branza mozzarella) si piper proaspat macinat.
Se da la cuptorul incalzit la 200 de grade 30 de minute pana se rumeneste.
Se serveste calda.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu carne de vita macinata si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu spanac