Lasagna

de Constelatialeu in Lasagna, 10 Ian 2016 | 4977 vizualizari

 

Nici nu stiu care-i reteta originala si nici nu ma intereseaza, nu-s o fana a pastelor, fac doar ca mananca Leone al meu.....am citit mai multe retete si am prestat si eu...nu-i rea, e chiar buna, dar nu-mi fac un obicei din a manca....eu am alte obiceiuri....mai pagane pentru unii....

 

INGREDIENTE

  • 1o foi lasagna ( de atat am avut eu nevoie)
  • 500 g carne de porc tocata
  • 3 cepe mai mici
  • 200 ml pulpa de rosii
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei
  • Sos bechamel
  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • 500 ml lapte
  • sare
  • piper
  • branza de oaie, mai proaspata si rasa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Taiem ceapa marunt si o punem in tuciulet cu ulei sa se caleasca, amestecam carnea cu sare si piper dupa gust, apoi o punem peste ceapa si o lasam cca 10 min, amestecand, adaugam pulpa de rosii si lasam focul mai mic, cca 20 min sa scada bine.Punem intr-o cratita cu apa clocotita foile de lasagna sa fiarba cca 6 min.

Apoi ne apucam sa facem sosul bechamel. Intr-o craticioara punem la topit untul, adaugam faina si amestecam repede, nu lasam sa se arda faina, apoi incepem sa diluam cu lapte, continuand sa amestecam, ca sa nu facem cocoloase, lasam sa dea in 2-3 clocote,adaugam sare si piper, apoi ne apucam sa asamblam lasagna. Eu am facut in doua vase de yena rotunde si mai mici, ca sa poata sa-si ia Leone la facultate .Ungem vasul cu unt, turnam sos bechamel, punem foi de lasagna,apoi sos bechamel, branaza rasa, carne, iar sos bechamel foi lasagna si deasupra sos bechamel si branza rasa. bagam vasul la cuptor pentru cca 40-45 min, cand se rumeneste deasupra este gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (25)

Rocsi 1

10.01.2016, 20:49

E buna, nici noi nu mancam des, dar din cand in cand chiar merge!

Catalina L 1

10.01.2016, 22:27

f buna

Gicuta 1

11.01.2016, 09:31

Arata bine! eu n-am facut niciodata...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lasagna alla bolognese