O mancarica foarte buna, gustoasa, cu sos bechamel. Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/lasagna/
Se taie ceapa marunt si se pune la calit pana cand devine aurie. Adaugam carnea,1 cescuta de apa, bulion, sare si piper dupa gust si lasam pentru 10 minute pe foc.
Separat pegatim sosul bechamel: punem untul la topit intr-o cratita. Cand este perfect topit, adaugam faina in ploaie si apoi laptele in fir usor. Mestecam continuu pana cand capata consistenta unei smantani. Adaugam oregano in sosul bechamel.
Ungem o cratita cu unt topit si adaugam un strat de foi pentru lasagna. Eu am folosit foi pentru canelloni, sunt la fel de potrivite. Intai le-am lasat 10 minute in apa clocotita sa se inmoaie si apoi le-am folosit.
Peste foile de lasagna adaugam jumatate din compozitia de carne si peste aceasta jumatate din sosul bechamel.
Adaugam apoi un strat de cascaval ras. Apoi un alt strat de foi de lasagna, restul de carne si restul de sos becahmel ramas. Ultima data adaugam foi de lasagna, iar peste ele un ou batut si cascaval ras.
Dam la cuptor pentru aprox. 50 de minute.
Pofta buna!
1
Puteti inlocui sosul bechamel cu sos de rosii daca va place mai mult.
2
Puteti suprapune mai mute straturi de foi si carne.