Lapte de pasăre

de madi_marin in Dulciuri, 4 Feb 2013 | 54900 vizualizari

 

A trecut foarte mult timp de când nu am mai preparat acest desert. Şi pentru că îmi era poftă de ceva dulce…mi-am amintit de reţeta asta care se face repede mai ales şi e şi foarte gustoasă.

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 5 ouă
  • 5 linguri zahăr pentru albuşuri
  • 5 linguri zahăr pentru lapte
  • 1 plic vanilie Bourbon Dr. Oetker
  • coajă rasă de lămâie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasăre:

Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare şi cu cele 5 linguri de zahăr.

Laptele se pune la foc mic şi când s-a încălzit se pun cu lingura gogoşi de spumă care se lasă să se umfle, apoi se scot cu spumiera pe o farfurie.

După ce s-au făcut toate ,,insuliţele,, de spumă, în laptele care fierbe încet se pun esenţa de vanilie, coaja de lămâie şi gălbenuşurile frecate cu restul de 5 linguri de zahăr. Se amestecă rapid şi continuu până ce sosul se îngroaşă puţin. Se dă deoparte vasul d epe foc şi se pun peste sos gogoşile de albuş.

Desertul se serveşte rece.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasăre" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lapte de pasare / Bulgari de zapada