Pasca cu umplutura de branza cremoasa

de Rocsi in Dulciuri, 19 Apr 2012 | 10723 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:(de aici ies doua pasti rotunde mari)
  • 1 kg faina
  • 2 linguri unt
  • 1 canita mica iaurt
  • 2 linguri smantana
  • 5 galbenusuri
  • 100-150 gr zahar
  • 30 gr drojdie
  • 1 praf de sare
  • 1 esenta vanilie
  • apa minerala
  • Crema:
  • 700 gr branza de vaci dulce
  • 200 gr branza Fagaras
  • 2 linguri smantana
  • 1 pahar zahar
  • 5-6 oua
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 esenta rom
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • stafide
  • 2 linguri de gris
  • 1 ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu umplutura de branza cremoasa:

Aluatul:

Intr-un bol punem faina. Drojdia o frecam cu putin ulei. Facem o gaura in mijlocul fainii,punem drojdia si o lasam 5 minute asa. Punem intr-un ibric putina apa minerala la incalzit. Galbenusurile le batem spuma impreuna cu zaharul. Punem peste faina si galbenusurile mixate,untul taiat cubulete mici, apoi iaurtul(care trebuie sa nu fie rece de la frigider,ci de la temperatura camerei). Amestecam bine cu mainile,apoi punem smantana,praful de sare si esenta. Dupa ce le-am amestecam bine,picuram cate putina apa minerala ,calduta,si framantam bine,bine,pana devine nelipicios. Taiem cu un cutit aluatul si daca observam ca s-au creat niste gaurele,atunci nu mai e nevoie sa il framantam. Il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit la un loc cald.

Crema:

Ouale le mixam cu zaharul spuma,iar spre final punem si smantana. Punem branza intr-un bol si o maruntim bine de tot(daca aveti robot,e bine sa o dati prin robot sa obtineti o textura fina). Adaugam crema de branza Fagaras,ouale mixate,esenta,zaharul vanilat,coaja rasa de lamaie,stafidele,apoi putin gris. Le incorporam cu mana.

Dupa ce aluatul a stat suficient la dospit ,incepem sa pregatim pasca. Rupem o bucata aluat si cu sucitorul intindem o foaie subtire. Luam o tava rotunda,o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt. Punem foaia de aluat in tava si o prindem bine  de peretii acesteia,iar surplusul de pe margini il taiem. Umplem cu crema de branza, decupam din aluat ,forme de iepuras si le asezam deasupra. Batem oul spuma si ungem pasca.

Dam tava in cuptorul incins,temperatura sa fie potrivita,pentru 50-60 de minute. Cand o scoatem o ungem cu un sirop,preparat din putina apa cu zahar si un strop de ulei. O acoperim cu un prosop si o lasam sa se raceasca.

La fel procedam si cu a 2 a pasca. Mie mi-a ramas putin aluat si am facut si doua pascute micute,in forma de fluturas.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu umplutura de branza cremoasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pasca a la Buni