Foarte simplu de facut si foarte buna!
Foile se dezgheata si se rup bucatele mici.
Se mixeaza ouale cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat.
Se adauga iaurtul si foile rupte si se amesteca bine cu o spatula.
Se tapeteaza o tava (20x30 cm) cu ulei si faina. Daca se foloseste un vas de iena nu trebuie uns cu nimic.
Se toarna compozitia in tava si se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40 minute.
Pentru sirop se caramelizeaza 6 linguri de zahar si se sting cu 500 ml apa. Atentie la aburi!
Se pune coaja de lamaie si lasam pe foc sa se topeasca tot zaharul.
Se da deoparte si se pune zeama de lamaie si esenta de lamaie.
Se lasa sa se racoreasca.
Cand placinta este gata si rumenita frumos se scoate din cuptor si se toarna deasupra siropul de zahar ars.
Se lasa sa se absoarba siropul si sa se raceasca.
Se portioneaza rece.
Pofta Buna!
1
Bucatile de foi rupte se incorporeaza pe rand sa nu se stranga cocolos.