fetelor de cand nu ati mai papat un Lapte de Pasare? =) eu de aproximativ 16 ani..si imi era TARE DOR SI POFTA!!asa ca desi nu am mai incercat niciodata sa il fac,astazi am strans dintii si uite rezultatul !tin sa precizez ca nu am reusit sa il las la frigider mai mult de 10 minute xD =)) :PPPP
Punem 850 ml lapte la fiert si separam albusurile de galbenusuri;
Galbenusurile le amestecam cu zaharul tos si cel vanilat, apoi adaugam coaja de lamaie si esenta.Albusurile le batem bine spuma cu un varf de cutit sare.
Luam un vas cu apa rece si lingura o scufundam in apa de cate ori taiem cate un bulgare din albusul pe care il punem in laptece ce fierbe.
Dupa ce am taiat cu lingura tot albusul, il lasam sa fiarba 2-3 minute si intoarcem albusurile pe cealalta parte inca 2-3 minute sa fiarba si poi ii scoatem pe o farfurie
In galbenusurile cu zahar adaugam cate putin laptele ramas dar caldut,pe care le rasturnam peste laptele fiert.Lasam sa dea cateva clocote apoi adaugam albusurile fierte.Il punem poi la frigider aproximativ 2 ore si ..Pofta Buna!!:);)