Lapte de pasare

de simo_brkic in Dulciuri, 8 Mai 2012 | 20768 vizualizari

 

fetelor de cand nu ati mai papat un Lapte de Pasare? =) eu de aproximativ 16 ani..si imi era TARE DOR SI POFTA!!asa ca desi nu am mai incercat niciodata sa il fac,astazi am strans dintii si uite rezultatul !tin sa precizez ca nu am reusit sa il las la frigider mai mult de 10 minute xD =)) :PPPP

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 4 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri zahar tos
  • 1 esenta vanilie
  • coaja de la o lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Punem  850 ml lapte la fiert si separam albusurile de galbenusuri;

Galbenusurile le amestecam cu zaharul tos si cel vanilat, apoi adaugam coaja de lamaie si esenta.Albusurile le batem bine spuma cu un varf de cutit  sare.

Luam un vas cu apa rece si lingura o scufundam in apa de cate ori taiem cate un bulgare din albusul pe care il punem in laptece ce fierbe.

Dupa ce am taiat cu lingura tot albusul, il lasam sa fiarba 2-3 minute si intoarcem albusurile pe cealalta parte inca 2-3 minute sa fiarba si poi ii scoatem pe o farfurie 

In galbenusurile cu zahar adaugam cate putin laptele ramas dar caldut,pe care le rasturnam peste laptele fiert.Lasam sa dea cateva clocote apoi adaugam albusurile fierte.Il punem poi la frigider aproximativ 2 ore si ..Pofta Buna!!:);)

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

simo_brkic 1

11.05.2012, 00:02

delicios!asa e ,usor de facut ,ne trezeste multe amintiri =) cele mai frumoase ale vietii si daca in familie sunt persoane care nu il papa,mai bine!papam noi tot

mihaelar63 1

28.06.2012, 15:18

cam de vreo 25 de ani nu am mai mancat asa ceva .

simo_brkic 1

28.06.2012, 17:21

poi fa Mihaela o sa iti trezeasca si mai multe amintiri ,ale copilariei ...pe langa faptul ca e YAMY

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura lapte de pasare cu capsuni