Bezele cu nuca

de JulyCris in Dulciuri, 17 Sep 2014 | 4863 vizualizari

 

Daaa…mi-era frica sa ma apuc de bezele. Tot timpul mi-a fost,drept dovada ca nici n-am mai incercat de ultima data,acum muuulti ani,cand a fost un esec total. :) Azi,pt ca am avut albusuri,mi-am zis…”da de ce nu? Hai sa mai fac o incercare!” Si….am reusiiiit!!!

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri
  • 7 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o lingura esenta de vanilie
  • nuci pt pus in “motz”
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezele cu nuca:

Intr-un bol perfect curat si uscat,batem albusurile cu un praf de sare.Albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei. Cand au devenit spuma adaugam cate doua linguri cu zahar si mixam pana se topeste zaharul. Continuam pana la terminarea zaharului.Adaugam esenta de vanilie si mixam pana la omogenizare totala. Spuma trebuie sa fie lucioasa si tare,atunci cand intoarceti vasul,nu trebuie sa cada.Cu o lingura sau un pos,punem bezele in tava tapetata cu hartie de copt. In "motzul" fiecarei bezele punem nuca.Dam la cuptorul preincalzit,punem tava pe treapta a doua a cuptorului. Usa cuptorului trebuie sa fie intredeschisa. Lasam pana cand bezelele se rumenesc frumos. Le lasam la racit in cuptor,apoi dezlipim cu grija hartia de copt.

Se pastreaza bine in cutii de plastic,inchise ermetic.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură pralinată