Strudele cu mere

de Constelatialeu in Dulciuri, 19 Mar 2014 | 6020 vizualizari

 

Pentru aluat m-am inspirat de la bucataras Steffy,iar de restul m-am ocupat eu.Am tot sperat ca face altcineva si eu doar mananc....n-ai sa vezi asa ceva...toata lumea vine cand e gata,se aseaza si mananca....

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 150 ml apa
  • 150 ml ulei
  • Ciulama
  • 150 ml ulei
  • 12 linguri rase cu faina
  • un praf de sare
  • 1,5 kg mere
  • 200 g zahar
  • scortisoara
  • 2 pliculete zahar vanilat
Portii: 32
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudele cu mere:

Mai intai pregatim merele.Le curatam si le dam pe razatoarea mare,le stoarcem daca sunt prea zemoase,la mine n-a fost nevoie.Punem in ele zaharul si zaharul vanilat si le punem la calit,pana incep sa scada si se inmoaie bine.La final adaugam scortisoara si le lasam sa se raceasca.

Aluatul: Cernem faina intr-un castron,punem un praf de sare ,adaugam apa minerala si uleiul si framantam bine.Impartim aluatul in 3 bucati si intindem 3 foi.

Ciulamaua: Uleiul cu cele 12 linguri de faina ,amestecam bine sa nu faca cocoloase,pana devine ca o ciulama.

Peste prima foaie intindem bine o parte de ciulama,apoi rulam.Intindem foaia a doua si la fel intindem ciulamaua.Asezam primul rulou peste foaia a doua si rulam.Procedam la fel si cu foaia treia in care rulam  cele doua foi .Formam un sul mai mare pe care il intindem un pic si il taiem in 11 bucati,una mi-a iesit mai mica.

Luam fiecare bucata si o intindem,peste ea punem merele calite si rulam.Asa procedam cu toate bucatile.Asezam sulurile in tava,le intepem cu un bat de frigaruie si dam tava la cuptor,pana incepe sa se rumeneasca.Fiecare isi cunoaste cuptorul si stie cat sa lase la cuptor.

Se scot,se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

TIPS-URI

1

cand bagam tava la cuptor,sub ea punem o craticioara cu apa sa nu se arda strudele pe fundul lor...

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudele cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

ieri la 10:43

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Strudel din aluat dospit cu mere