Strudele cu mere

de Constelatialeu in Dulciuri, 19 Mar 2014 | 5820 vizualizari

 

Pentru aluat m-am inspirat de la bucataras Steffy,iar de restul m-am ocupat eu.Am tot sperat ca face altcineva si eu doar mananc....n-ai sa vezi asa ceva...toata lumea vine cand e gata,se aseaza si mananca....

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 150 ml apa
  • 150 ml ulei
  • Ciulama
  • 150 ml ulei
  • 12 linguri rase cu faina
  • un praf de sare
  • 1,5 kg mere
  • 200 g zahar
  • scortisoara
  • 2 pliculete zahar vanilat
Portii: 32
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudele cu mere:

Mai intai pregatim merele.Le curatam si le dam pe razatoarea mare,le stoarcem daca sunt prea zemoase,la mine n-a fost nevoie.Punem in ele zaharul si zaharul vanilat si le punem la calit,pana incep sa scada si se inmoaie bine.La final adaugam scortisoara si le lasam sa se raceasca.

Aluatul: Cernem faina intr-un castron,punem un praf de sare ,adaugam apa minerala si uleiul si framantam bine.Impartim aluatul in 3 bucati si intindem 3 foi.

Ciulamaua: Uleiul cu cele 12 linguri de faina ,amestecam bine sa nu faca cocoloase,pana devine ca o ciulama.

Peste prima foaie intindem bine o parte de ciulama,apoi rulam.Intindem foaia a doua si la fel intindem ciulamaua.Asezam primul rulou peste foaia a doua si rulam.Procedam la fel si cu foaia treia in care rulam  cele doua foi .Formam un sul mai mare pe care il intindem un pic si il taiem in 11 bucati,una mi-a iesit mai mica.

Luam fiecare bucata si o intindem,peste ea punem merele calite si rulam.Asa procedam cu toate bucatile.Asezam sulurile in tava,le intepem cu un bat de frigaruie si dam tava la cuptor,pana incepe sa se rumeneasca.Fiecare isi cunoaste cuptorul si stie cat sa lase la cuptor.

Se scot,se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

TIPS-URI

1

cand bagam tava la cuptor,sub ea punem o craticioara cu apa sa nu se arda strudele pe fundul lor...

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudele cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Valclaudia 1

20.03.2014, 06:30

am aparut! Buna dimineata, as vrea si eu o portie...

deyutzky 1

20.03.2014, 07:07

foarte bune!

danakarin 1

20.03.2014, 07:22

Foarte mult imi place !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu mere