La Tour Eiffel Cake

de laylalala in Torturi, 7 Aug 2010 | 5356 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blatul maro

  • 400 gr faina
  • 75 gr pudra de cacao
  • 3 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • un praf de sare
  • 6 oua
  • 500 gr zahar brun
  • 300 gr unt
  • 300 gr ciocolata cu lapte si menta
  • 300 gr ciocolata amaruie cu coji de portocale confiate

  Pentru blatul alb

  • 500 gr faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 lingurite zahar vanilat bourbon
  • 6 oua
  • 400 gr zahar alb
  • 300 gr unt
  • 240 gr ciocolata alba cu cocos
  • 300 gr ciocolata alba

Pentru crema maro

  • 1L frisca lichida
  • 500 gr ciocolata amaruie cu menta, topita si racita

Pentru crema alba

  • 1L frisca lichida
  • 500 gr ciocolata alba, topita si racita
  • coaja rasa de la 3 portocale
  • zeama de la 1 portocala

Pentru sirop

  • suc proaspat de portocale
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA La Tour Eiffel Cake:

Pentru blaturi incinge cuptorul la 180°
Pentru blatul maro amesteca faina cu cacaoa, praful de copt, scortisoara si sarea.Intr-un alt vas bate ouale cu zaharul pana cand isi maresc volumul.Untul cu ciocolata topeste-le la bain-marie apoi lasa-le sa se raceasca putin dupa care incorporeaza-le in oua.Inglobeaza ingredientele uscate si imparte aluatul in una din tavi.Da blatul la copt 30-40 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Lasa blatul sa se raceasca complet.
Pentru blatul alb amesteca faina cu praful de copt si sarea.Intr-un alt vas bate ouale cu zaharul pana cand isi maresc volumul.Untul cu ciocolata topeste-le la bain-marie apoi lasa-le sa se raceasca putin dupa care incorporeaza-le in oua.Inglobeaza ingredientele uscate si imparte aluatul in celelalte 2 tavi pregatite.Da blaturile la copt 30-40 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Lasa blaturile sa se raceasca complet.
Pentru crema maro, bate frisca apoi inglobeaza ciocolata.
Pentru crema alba, bate frisca apoi inglobeaza ciocolata urmata de coaja rasa si zeama de portocale.
Insiropeaza fiecare blat cu suc de portocale.Pentru asamblare, aseaza un blat maro, unge-l cu ½ din crema alba, acopera cu blatul alb, unge cu crema maro,aseaza un blat maro, unge cu crema alba ramasa iar in final acopera cu un blat alb.Decoreaza intreg tortul cu frisca si figurine din fondant.

Daca ti-a placut reteta noastra "La Tour Eiffel Cake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de ciocolata, mascarpone cu lamaie si fructe de padure