Kringel estonian

de Lau in Dulciuri, 11 Noi 2011 | 4861 vizualizari

 

by just love cooking,este super buna,ii multumesc pentru reteta a fost foarte buna, dar nu a iesit la fel de frumoasa

 

INGREDIENTE

  • 120 ml lapte
  • 1 lingurita zahar
  • 1 galbenus
  • 30 g unt
  • un praf de sare
  • 15 g drojdie
  • 300 g faina
  • UNS
  • 50 g unt
  • 6 linguri zahar
  • 2 lingurite scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kringel estonian:

In vasul care vom framanta  dizolvam drojdia si zaharul in laptele caldut,omogenizam,lasam cateva minute sa dospeasca.

Adaugam 25 g unt topit si racit si galbenusul, amestecam, adaugam faina cernuta impreuna cu sarea si framantam cam 10 minute. Acoperim vasul si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut mai framantam 5 minute  pentru a scoate aerul.

Preincalzim cuptorul la 200 grade.

Amestecam 50 g unt cu 6 linguri de zahar si scortisoara, pana se omogenizeaza.

Pudram blatul de lucru cu faina si intindem o foaie cat mai dreptunghiulara, de cca 1 cm grosime, ungem foaia cu 3/4 din compozitia de scortisoara, rulam foaia, apoi cu un cutit bine ascutit taiem ruloul pe lung in 2, lasand cativa cm la un capat.

Acum rasucim aluatul in spirala, unim capetele si punem coroana formata intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ungem deasupra cu restul de compozitie de scortisoara, dam la cuptor 20 -25 minute. Eu am lasat-o cam mult dar a fost foarte buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kringel estonian" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (21)

alice_ciobanu 1

29.11.2011, 12:44

super buna! asa-i?

Cris2711 1

29.11.2011, 12:45

Asa-i

Lau 1

30.11.2011, 10:21

delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Colac impletit, cu stafide –pentru Paste