Desert cuib cu oua

de ianculubita in Dulciuri, 9 Apr 2018 | 2053 vizualizari

 

Bunatati de Paste!
Este facut din aluat de cozonac dar intr-un mod mai altfel,spre incantarea copiilor
Hristos a inviat!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 50 g drojdie proaspata
  • 1 cana cu zahar
  • 1 lingurita sare
  • 4 oua
  • 50 g unt
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • fulgi de ciocolata
  • 300 ml lapte
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cuib cu oua:

Se freaca drojdia cu 1 lingurita zahar si putin lapte caldut, se face o gaura in mijlocul fainii cernute din castron, se amesteca acolo cu putina faina, apoi se acopera cu un prosop si se lasa la dospit; in acest timp se mixeaza bine ouale cu sare, zahar, arome si se rastoarna in vasul cu faina, se amesteca cu lapte cate putin, iar cand a devenit un aluat lipicios, se incepe framantatul, adaugand cate putin unt topit.

Se lasa la crescut 30 min acoperit, apoi se face un sul din tot aluatul, se imparte in bucati egale, se intind foi nu prea subtiri, se presara fulgi de ciocolata deasupra, se ruleaza, se rasuceste in forma de melc si se pune in tava rotunda pregatita in prealabil cu hartie de copt unsa cu unt si in mijlocul tavii un inel de inox

Se pun melcii astfel pregatiti in jurul inelului, se mai lasa deoparte sa creasca 30 min, se ung cu galbenus amestecat cu putin lapte, se presara deasupra fulgi de ciocolata si la cuptor va sta 40-50min, la foc mic

Dupa ce s-a racit, se scoate din tava, se pune pe un platou, iar golul din mijloc se umple cu oua vopsite sau de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cuib cu oua" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de branza inghetat cu banane si unt de arahide crocant