Bunatati de Paste!
Este facut din aluat de cozonac dar intr-un mod mai altfel,spre incantarea copiilor
Hristos a inviat!
Se freaca drojdia cu 1 lingurita zahar si putin lapte caldut, se face o gaura in mijlocul fainii cernute din castron, se amesteca acolo cu putina faina, apoi se acopera cu un prosop si se lasa la dospit; in acest timp se mixeaza bine ouale cu sare, zahar, arome si se rastoarna in vasul cu faina, se amesteca cu lapte cate putin, iar cand a devenit un aluat lipicios, se incepe framantatul, adaugand cate putin unt topit.
Se lasa la crescut 30 min acoperit, apoi se face un sul din tot aluatul, se imparte in bucati egale, se intind foi nu prea subtiri, se presara fulgi de ciocolata deasupra, se ruleaza, se rasuceste in forma de melc si se pune in tava rotunda pregatita in prealabil cu hartie de copt unsa cu unt si in mijlocul tavii un inel de inox
Se pun melcii astfel pregatiti in jurul inelului, se mai lasa deoparte sa creasca 30 min, se ung cu galbenus amestecat cu putin lapte, se presara deasupra fulgi de ciocolata si la cuptor va sta 40-50min, la foc mic
Dupa ce s-a racit, se scoate din tava, se pune pe un platou, iar golul din mijloc se umple cu oua vopsite sau de ciocolata.