Sunt niste covrigei foarte populari in Grecia, se vand la brutarii si chiar pe strada la ambulanti, o nebunie si atat de simplu de facut! O gustare buna ptr scoala sau birou.
Turnam faina in vasul de la mixer, apoi zaharul, sarea, drojdia, uleiul si tahina. Adaugam si apa calduta si mixam la robot cu ajutorul cricului de framantat ptr cca 15 minute. Cand aluatul e destul de tare, oprim robotul, impartim aluatul in 10 bucati.
Punem restul de apa intr-un vas apoi adaugam si mierea si amestecam pana se topeste. Intr-o farfurie sa avem deja susanul. In tava de la cuptor, punem hartie de copt, apoi din fiecare bucatica de aluat facem forme ca de grisine apoi le inchidem ptr a avea covrigeii. Luam cu grija covrigul, il inmuiem in vasul cu apa dupa care il dam prin susan avand grija sa fie bine acoperit, api punem covrigeii in tava dar atentie sa nu se atinga intre ei. Ii mai lasam asa cca 30 min apoi ii punem in cuptorul preincalzit la 200C la programul cu aer rotativ.
1
Cand sunt gata, ii lasam sa se raceasca apoi ii infasuram cate unul in plastic si ii putem congela.