Koulouria Thessalonikis (covrigi din zona Salonic)

de Doralinda in Piine, 30 Sep 2013 | 6967 vizualizari

 

Sunt niste covrigei foarte populari in Grecia, se vand la brutarii si chiar pe strada la ambulanti, o nebunie si atat de simplu de facut! O gustare buna ptr scoala sau birou.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina (ptr cozonac)
  • 1 lingura si jumate zahar
  • 1 lingura sare
  • 1 plic de drojdie uscata
  • un sfert ceasca (cafea) ulei floarea soarelui
  • 1 lingura tahina ( pasta de susan)
  • 250 ml apa calduta
  • 250 ml apa de robinet
  • 1 lingurita miere de albine
  • cca 150 gr susan seminte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Koulouria Thessalonikis (covrigi din zona Salonic):

Turnam faina in vasul de la mixer, apoi zaharul, sarea, drojdia, uleiul si tahina. Adaugam si apa calduta si mixam la robot cu ajutorul cricului de framantat ptr cca 15 minute. Cand aluatul e destul de tare, oprim robotul, impartim aluatul in 10 bucati.

Punem restul de apa intr-un vas apoi adaugam si mierea si amestecam pana se topeste. Intr-o farfurie sa avem deja susanul. In tava de la cuptor, punem hartie de copt, apoi din fiecare bucatica de aluat facem forme ca de grisine apoi le inchidem ptr a avea covrigeii. Luam cu grija covrigul, il inmuiem in vasul cu apa dupa care il dam prin susan avand grija sa fie bine acoperit, api punem covrigeii in tava dar atentie sa nu se atinga intre ei. Ii mai lasam asa cca 30 min apoi ii punem in cuptorul preincalzit la 200C la programul cu aer rotativ.

TIPS-URI

1

Cand sunt gata, ii lasam sa se raceasca apoi ii infasuram cate unul in plastic si ii putem congela.

Daca ti-a placut reteta noastra "Koulouria Thessalonikis (covrigi din zona Salonic)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

la 19:27

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Covrigi - Bretzel