Kefta tunisienne

de Criss in Mancaruri cu carne, 30 Sep 2020 | 12144 vizualizari

 

Niste chiftele, veti spune. Ei bine, niste chiftele, dar putin diferite de ale noastre. Sa fiu sincera, eu nu ma omor dupa chiftelele din carne, imi plac doar chiftelutele marinate, pe care le mananc o data pe an, la o terasa de la mare :), altfel le prefer pe cele de naut sau din legume. Dar acestea mi-au placut, drept urmare, le-am facut de mai multe ori. Merg foarte bine cu orice garnitura, dar si numai cu o salata. In reteta originala, e prevazuta o cantitate de 100 g carne tocata de vita, dar mie mi s-a parut cam putina si am pus 200 g carne. Reteta originala o gasiti aici.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi 
  • 1 ceapa 
  • 200 g carne tocata de vita 
  • 1 legatura patrunjel 
  • 2 oua 
  • 100 g pesmet 
  • sare 
  • piper 
  • boia de ardei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kefta tunisienne:

Cartofii se curata, se spala si se taie in sferturi si se fierb in apa cu sare (ca pentru piure). Cand sunt fierti, se scurge apa, apoi se zdrobesc cu o furculita. Peste piureul de cartofi, se adauga ceapa tocata marunt, carnea tocata, patrunjelul tocat, ouale, pesmetul, sarea, piperul si boiaua de ardei. Se amesteca sa se omogenizeze compozitia. Cu palmele umezite se formeaza chiftelutele, care se aplatizeaza si se prajesc in ulei incins, pana se rumenesc. Se scot pe hartie de bucatarie, care va absorbi surplusul de ulei, apoi se servesc cu o salata de sezon. Foarte bune!

TIPS-URI

1

 In reteta apare trecut "1 cui à s Tabel". Ei bine, Google translate nu m-a ajutat deloc, pentru ca mi-a tradus " 1 lingura Tabel", asa ca n-am inteles care era ultimul ingredient, drept urmare l-am omis. :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Kefta tunisienne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase