Am citit candva, ca parjoalele moldovenesti s-au inventat de saracie, pe vremea razboiului si anume ca se inmulteste carnea cu legume si paine. Marcata putin de istoria parjoalelor, spusa de o doamna a bucatariei, am incercat sa fac parjoale fara legume si in multe alte feluri, dar nici o reteta nu a iesit mai buna decat reteta moldoveneasca.
Pentru Reteta de parjoale moldovenesti cu carne de pui sunt necesare urmatoarele ingrediente: carne pui, paine, morcov, ceapa, cartof, usturoi, verdeata, oua.
Iata cum se prepara Reteta de parjoale moldovenesti cu carne de pui
Am spalat carnea si am lasat-o la scurs intr-o strecuratoare. Intre timp, am curatat morcovul, cartoful, ceapa, usturoiul, le-am spalat si le-am taiat bucati.
Am tocat carnea, apoi usturoiul, ceapa, painea, morcovul si la urma cartoful .Legumele, le-am trecut de doua ori prin masina.
Verdeata am tocat-o marunt, marunt.
Le-am pus pe toate intr-un vas, am pus ouale, sare si piper si am amestecat bine.
Am pus tigaia cu ulei pe flacara mica.
Mi-am pregatit o frarfurie cu faina de grau.
Am luat cate o lingura de compozitie si am tavalit-o prin faina. I-am dat forma ovala si am aplatizat-o putin. Am pus parjoalele astfel formate, una cate una, in tigaia cu ulei fierbite. Le-am tinut la prajit, pana s-au rumenit frumos pe ambele parti si le-am scos pe prosoape de hartie.
Le putem servi alaturi de piure de cartofi, pilaf, cu sos tomat sau ca si gustare. alaturi de legume proaspete.
Pofta buna!
Vezi si reteta de Parjoale moldovenesti.