Reteta de parjoale moldovenesti cu carne de pui

de Caty in Pui, 6 Iul 2023 | 6634 vizualizari

 

Am citit candva, ca parjoalele moldovenesti s-au inventat  de saracie, pe vremea razboiului si anume ca se inmulteste carnea cu legume si paine. Marcata putin de istoria parjoalelor, spusa de o doamna a bucatariei, am incercat  sa fac parjoale fara legume si in multe alte feluri, dar nici o reteta nu a  iesit mai buna decat reteta moldoveneasca.
Pentru Reteta de parjoale moldovenesti cu carne de pui sunt necesare urmatoarele ingrediente: carne pui, paine, morcov, ceapa, cartof, usturoi, verdeata, oua.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aceasta reteta de parjoale am folosit urmatoarele ingrediente:
  • 700g pulpa de pui fara os si piele
  • 100g piept de pui fara os si piele
  • 140g de paine alba
  • 80g morcov curatat
  • 80g ceapa
  • 80g cartof curatat
  • 10 catei mari de usturoi
  • un varf de lingurita piper negru macinat
  • sare dupa gust
  • frunze de la o legatura de patrunjel
  • frunzele de la o legatura de marar
  • 3 oua
  • Ulei pentru prajit
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de parjoale moldovenesti cu carne de pui:

Iata cum se prepara Reteta de parjoale moldovenesti cu carne de pui

Am spalat carnea si am lasat-o la scurs intr-o strecuratoare. Intre timp, am curatat morcovul, cartoful, ceapa, usturoiul, le-am spalat si le-am taiat bucati. 

 Am tocat carnea, apoi usturoiul, ceapa, painea, morcovul si la urma cartoful .Legumele, le-am trecut de doua ori prin masina.

Verdeata am tocat-o marunt, marunt.

Le-am pus pe toate intr-un vas, am pus ouale, sare si piper si am amestecat bine.

Am pus tigaia cu ulei pe flacara mica.

Mi-am pregatit o frarfurie cu faina de grau.

Am luat cate o lingura de compozitie si am tavalit-o prin faina.  I-am dat forma ovala si am aplatizat-o putin.  Am pus  parjoalele astfel formate, una cate una, in tigaia cu ulei fierbite.  Le-am tinut la prajit, pana s-au rumenit frumos pe ambele parti si le-am scos pe prosoape de hartie.

Le putem servi alaturi de piure de cartofi, pilaf,  cu sos tomat sau ca si gustare. alaturi de legume proaspete.

Pofta buna!

Vezi si reteta de Parjoale moldovenesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de parjoale moldovenesti cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci de padure cu pui si sos de smantana