Legume umplute

de catalina79 in Mancaruri cu carne, 11 Noi 2011 | 6482 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ardei 3buc
  • rosii 3 buc
  • dovlecel 1 buc(care se taie in trei)
  • carne tocata 500g
  • orez 1/2 pahar
  • ceapa 2 buc
  • bulion 200ml
  • verdeata
  • boia dulce 1 lingurita
  • cimbru uscat
  • sare,piper dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume umplute:

Legumele dupa ce sunt spalate f bine se scobesc pt a fi umplute(ardeii se curata de seminte,rosiile si dovleceii se scobesc cu o ligurita pt a scoate miezul si pentru a putea fi umplute).Daca dovlecelul este cu din acela alb cu coaja groasa se va curata de coaja ,daca e dovlecel verde(zuchini) nu se curata de coaja. Ce se scoate din rosii si dovlecei se toaca marunt si se adauga la umplutura.

Umplutura se face din carne tocata, orez, ceapa tocata foarte fin, miezul de la rosii si dovlecei, sare, piper, verdeata (eu de obicei pun foarte putin marar, patrunjel si frunze de telina), un pic de boia dulce pt culoare si un varf de cutit de cimbru uscat.Totul se amesteca si se vor  umple legumele cu aceasta umplutura.

Apoi se aseaza toate in picioare intr-o cratita unde se adauga apa pana cand acopera trei sferturi de  legume.Se pun la fiert la foc mic.Dupa 30 de minute dupa ce au fiert se adauga 200 ml bulion diluat cu putina apa pentru a se forma un sos. Dupa ce incepe sa fiarba sosul gustam din el si daca este necesar sau dorim, adaugam putina sare sau zahar dupa gust. Lasam totul sa fiarba pana sunt legumele fierte si scade sosul la jumatate. Daca dorim putem sa bagam cratita la cuptor , asa stam fara grija ca poate se prinde de fundul cratitei.

TIPS-URI

1

cantitatile scrise de mine sunt aproximative, daca va ramane umplutura puteti forma bilute care le adaugam in sos

2

cine doreste poate sa caleasca in ulei ceapa si legumele

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ficat de porc prajit cu mujdei