Sos de vitel cu orez

de epurasha2bb in Vita, 14 Dec 2010 | 8877 vizualizari

 

a papat micuta Teo de ziceai ca se bat turcii la gura ei!:)

 

INGREDIENTE

  • 300 g carne de vitel(vrabioara)
  • 100 g orez
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 pahar d eapa calduta sau zeama de carne strecurata
  • 5 linguri sos de rosii cu ardei de casa nu din comert
  • 1 ceapa
  • 4 graunti de usturoi
  • sare, piper, patrunjel
  • ulei, otet, cimbru uscat, amestec de condimente Provensale kotanyi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de vitel cu orez:

Am curatat carnita de pielite, am spalat-o si am taiat-o  cubulete.Am pus carnea intr-un castronel si am turnat peste ea 2 linguri de ulei, 1 lingurita de otet, am presarat condimentele, am adaugat o lingurita de ceapa tocata si 1 graunte de usturoi taiat feliute.Am amestecat cu mana bine spalata carnea prin acest amestec, am acoperit cu o folie alimnetara si am lasat la rece o ora.Apoi am scos si am pus-o la calit in 3 linguri de ulei in tigaia unde sfaraia deja cu ceapa tocata , cubulete de ardei si usturoiul feliute.Am adaugat dupa vreo 5 minute si pasta de rosii cu ardei(din borcanul de la soacra mea din rosii si ardei de curte, daca nu aveti ceva de genul asta puteti folosi o pasta de tomate din comert dar s-o diluati cu putina apa inainte).Se amesteca si se mai lasa un timp.mai adaugati apoi cate putina zeama de carne stecurata sau apa incalzita, cateva linguri nu mult.Apoi daca va place mai gros sosul puetti sa adaugati si o lingura de faina dar eu nu recomnad dat5 fiind ca se serveste cu orez care ed estul de fainos.

Orezul se spala in 2-3 ape , se scurge , se pune la fiert in apa cam 1 parte orez si 2 parti apa, se adauga spre sfarsit un varfvd e cutit de unt si un praf de sare si se acopera oprind focul.

Servim sosul peste orz si decoram cu frunze de patrunjel verde .

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de vitel cu orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

kamy 1

15.12.2010, 19:33

ce bine arata si ce foame mi-eeee 5f

epurasha2bb 1

16.12.2010, 15:45

mersi kamy!

Sandie 1

31.07.2012, 18:49

Foarte gustoasa alaturi de un piure de cartofi.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Friptura de vita cu cartofi in sos rosu, la cuptor