Kedgeree cu mazare si somon afumat

de radu_popovici in Somon, 21 Noi 2011 | 5667 vizualizari

 

Kedgeree este un preparat anglo-indian, care consta din orez gatit cu peste afumat, oua fierte, patrunjel si mirodenii. Este foarte versatil, caci se poate servi cald sau rece, la oricare masa a zilei.

 

INGREDIENTE

  • 2 pungute cu orez Riso Scotti Basmati Easy Cook
  • 150 g somon afumat, taiat fasiute subtiri
  • 1 ceapa, tocata
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 2 cm bucata de ghimbir, curatata de coaja si tocat
  • 3 oua
  • 200 g mazare congelata
  • 3-4 linguri de ulei de orez
  • 200 g ciupercute, taiate in jumatate sau sferturi
  • 2 linguri de smantana
  • 2-3 lingurite de pudra curry
  • 1/2 legatura de patrunjel, tocata
  • sare
  • piper negru, proaspat macinat
  • frunze de patrunjel, pentru ornat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kedgeree cu mazare si somon afumat:

 

 

Se fierbe orezul circa 10 minute, pana se face fraged. Se scot pungutele din apa, se scurg si se transfera orezul intr-un bol.

Intre timp se da in clocot apa intr-o craticioara, se adauga circa 1 lingura de sare si se amesteca pana se dizolva. Se micsoreaza flacara, ca apa sa clocoteasca usor, si se adauga ouale, imersandu-le in apa cu o lingura. Se fierba ouale 10-12 minute, apoi se scot si se racoresc in apa cu gheata. Se curata de coaja si se taie in sferturi, pe lungime.

Se fierbe mazarea in apa clocotita, la foc mediu-mare, timp de 8 minute. Se racoreste sub jet de apa si se scurge bine.

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se adauga ceapa si se gateste la foc mic, timp de 3-4 minute sau pana se inmoaie. Se adauga usturoiul, ghimbirul si ciupercile si se gatesc 5 minute, la foc mic-mediu.

Se adauga orezul si mazarea si se amesteca rapid. Se adauga somonul afumat, smantana, curry si patrunjelul si se amesteca. Se serveste preparatul ornat cu feliute de ou fiert si frunze de patrunjel.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Kedgeree cu mazare si somon afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

radu_popovici 1

25.11.2011, 09:23

Ma bucur ca v-a placut reteta. Multumesc tuturor pentru aprecieri si incurajari, mai ales celor care au si incercat reteta.
Am vrut sa postez si filmul, dar nu am reusit. trebuie sa discut cu adminul, sa ma instruiasca.

Bucataras 1

29.11.2011, 22:53

gata si varianta video

mihaelar63 1

29.11.2011, 23:15

E bun pentru o petrecere cu tematica indiana
Daca Radu ne prepara noi venim cu ,, sari ''[ parca ma vad ]

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Inele de somon cu garnitura de orez