Jumari si untura

de gelu in Porc, 20 Iul 2011 | 5493 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg slanina proaspata fara sorici,
  • 1 ceapa,
  • 1 lingura ulei,
  • 150 ml apa.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jumari si untura:

Se taie slanina bucati mai mari de cca 4 cm. Intr-o cratita potrivita sau mai bine intr-un tuci de fonta se pune 1 lingura de untura sau de ulei. Se incinge uleiul se pun bucatile de slanina, se pun 120 ml apa si se amesteca din cand in cand, pana cand se rumenesc bine [trebuie sa fie aurii peste tot fara sa se usuce prea mult]. Odata cu slanina se pune si o ceapa intreaga crapata care da un gust mai bun la untura,la final se da deoparte.

La final se da cratita deoparte si cu mare grija se poate pune INCET PRIN PICURARE cca 30 ml apa [jumarile raman mai pufoase si nu se usuca], se amesteca bine si se mai pune un pic pe foc. Se rastoarna in strecuratoarea metalica asezata in alt vas pt. untura si se preseaza usor. Se servesc cu ceapa rosie,pasta de hrean sau usturoi. Untura se foloseste la mancare sau mai bine pe paine prajita frecata cu usturoi. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Atentie cand se pune apa la final deoarece untura fierbinte poate da pe afara.Turnati prin picurare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Jumari si untura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Jumari