Jumari de porc

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 1 Ian 2013 | 3912 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg piept de porc
  • sare
  • o cana cu apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jumari de porc:

Taiem pieptul de porc in cubulete potrivite si le punem intr-un tuci pe foc. Adaugam o cana cu apa si acoperim cu un capac. Lasam la inabusit circa 10 minute, dupa care luam capacul si lasam la prajit. Din cand in cand amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn astfel incat sa nu se prinda.

Asa cum am spus mie imi plac mai prajite, altora in schimb le plac mai moi. Timpul de prajire deci depinde de fiecare in parte. Gustam si cand consideram ca este pe placul nostru oprim focul.

Cu ajutorul unei spumiere scoatem jumarile intr-o strecuratoare si le lasam la scurs. Cand sunt bine scurse le punem intr-un vas, presaram sare pe ele si................gata..........poftiti la jumari!

Sunt delicioase acompaniate de o ceapa rosie sparta. Grasimea rezultata in urma prajirii se strecoara  si se pune intr-un borcan pentru solidificare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Jumari de porc" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Jumari de porc