Castane coapte la cuptor

de xana in Aperitive / Garnituri, 30 Oct 2013 | 16965 vizualizari

 

Imi plac foarte mult castanele pe jar, dar dureaza mult sa le fac si nu am rabdare :) asa ca trebuia sa gasesc alta modalitate, dar sa ramana la fel de bune.

 

INGREDIENTE

  • 700 gr castane cu tot cu coaja
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castane coapte la cuptor:

Castanele se spala bine si se taie in forma de cruce pe latura mai rotunjita(taietura trebuie sa fie doar superficiala, ca in imaginea 1). Se pun intr-o oala, se acopera cu apa si se pun la foc iute. Cand incep sa fiarba, se reduce focul la mic si se mai lasa 5 minute.

Apoi se scurg de apa si se dau cu sare din abundenta. Se pun intr-o tava(eu am folosit cea de pizza, cu gauri pe fund) si se dau la cuptor, la 250ºC pana cand se rumenesc bine.

TIPS-URI

1

Dupa ce au fiert se aleg cele stricate(daca e cazul)

2

Daca vrem sa le folosim pentru piure sau altceva, se lasa la fiert cca 15 minute apoi se indeparteaza coaja si pielita maro din interior.

3

Se poate omite fierberea, punandu-le taiate direct in cuptor, dar asa vor ramane mai uscate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castane coapte la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Castane coapte