Imi plac foarte mult castanele pe jar, dar dureaza mult sa le fac si nu am rabdare :) asa ca trebuia sa gasesc alta modalitate, dar sa ramana la fel de bune.
Castanele se spala bine si se taie in forma de cruce pe latura mai rotunjita(taietura trebuie sa fie doar superficiala, ca in imaginea 1). Se pun intr-o oala, se acopera cu apa si se pun la foc iute. Cand incep sa fiarba, se reduce focul la mic si se mai lasa 5 minute.
Apoi se scurg de apa si se dau cu sare din abundenta. Se pun intr-o tava(eu am folosit cea de pizza, cu gauri pe fund) si se dau la cuptor, la 250ºC pana cand se rumenesc bine.
1
Dupa ce au fiert se aleg cele stricate(daca e cazul)
2
Daca vrem sa le folosim pentru piure sau altceva, se lasa la fiert cca 15 minute apoi se indeparteaza coaja si pielita maro din interior.
3
Se poate omite fierberea, punandu-le taiate direct in cuptor, dar asa vor ramane mai uscate.