Jeleu de morcovi

de lia maria in Dulciuri, 5 Oct 2011 | 6620 vizualizari

 

De cum am vazut reteta(la Bucataresele vesele) , mi-am dorit sa o incerc si eu. Sant atat de bune aceste jeleuri de nu te mai saturi sa le mananci yumi, yumi drept dovada azi, le-am pregatit a doua oara !
Va servesc cu mare drag si pe voi.

 

INGREDIENTE

  • 500g morcovi
  • 500g zahar
  • 100ml apa
  • 1 fiola esenta vanilie
  • ½ lingurita praf de portocala
  • 30g gelatina
  • 50g fulgi de cocos
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jeleu de morcovi:

Curatam, spalam si dam morcovii pe razatoarea mica. Intr-un castron, amestecam morcovii cu zaharul si-I lasam sa-si lase zeama, amestecand din cand in cand, cateva ore bune (3-4h). Golim amestecul intr-o oala, adaugam apa si esentele si dam la fiert, la foc mic, amestecand din cand in cand, pana scade zeama, apoi luam de pe foc. 

Intre timp pregatim gelatina conform instructiunilor de pe plic si o adaugam peste morcovi. Omogenizam totul si lasam la rece, cam 60’, dupa care, cu mainile umezite, formam bulgarasi, ii tavalim prin fulgii de cocos si-i dam din nou la rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Jeleu de morcovi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert "Curcubeu" de jeleu