De cum am vazut reteta(la Bucataresele vesele) , mi-am dorit sa o incerc si eu. Sant atat de bune aceste jeleuri de nu te mai saturi sa le mananci yumi, yumi drept dovada azi, le-am pregatit a doua oara !
Va servesc cu mare drag si pe voi.
Curatam, spalam si dam morcovii pe razatoarea mica. Intr-un castron, amestecam morcovii cu zaharul si-I lasam sa-si lase zeama, amestecand din cand in cand, cateva ore bune (3-4h). Golim amestecul intr-o oala, adaugam apa si esentele si dam la fiert, la foc mic, amestecand din cand in cand, pana scade zeama, apoi luam de pe foc.
Intre timp pregatim gelatina conform instructiunilor de pe plic si o adaugam peste morcovi. Omogenizam totul si lasam la rece, cam 60’, dupa care, cu mainile umezite, formam bulgarasi, ii tavalim prin fulgii de cocos si-i dam din nou la rece.
Pofta buna!