Bomboane Raffaello

de Corinuta in Dulciuri, 7 Feb 2012 | 7193 vizualizari

 

Imi plac tare mult bombonelele astea si cand am citit reteta Licutei m-am hotarat sa incerc si eu sa fac acasa....bineinteles nu se compara cu cele din comert!

 

INGREDIENTE

Pentru bomboane:

  • 340 ml lapte condensat
  • 5 linguri lapte praf
  • 80 g unt moale
  • 100 g fulgi de cocos
  • 50 g foi de napolitane maruntite
  • 50 g biscuiti maruntiti
  • migdale sau alune 

Pentru ornat:

  • 100 g ciocolata alba
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingura unt
  • 100 g fulgi de cocos

Pentru laptele condensat:

  • 130 ml apa clocotita
  • 3 linguri unt topit
  • 120 g lapte praf
  • 150 g zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane Raffaello:

Prima data pregatim laptele condensat: se pun toate ingredientele in blender si se mixeaza pana la omogenizare.

Pregatim bomboanele: se mixeaza laptele condensat cu untul, se adauga laptele praf, fulgii de cocos, napolitanele si biscuitii, se framanta bine, iar cand s-au omogenizat se fac bilutele cat o nuca. In mijlocul fiecareia putem pune o migdala sau aluna. 

Se topesc impreuna ciocolata cu laptele si untul si se amesteca bine. Se dau bilutele prin aceasta glazura, apoi prin fulgi de cocos, dupa care se aseaza pe un platou si se pastreaza la frigider.

Pofta buna!

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane Raffaello" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
bomboane raffaello