Învârtită cu dovleac

de Gicuta in Prajituri, 21 Apr 2015 | 4712 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 cana cu apa
  • 1 lg zahar
  • 4 lg ulei
  • un cubulet drojdie
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde (cca 500g)
  • Pentru uns:
  •  75 g untura
  • Pentru umputura:
  • 1500 g dovleac ras (eu am avut la congelator)
  • Pentru finisat:
  • 1 ou
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Învârtită cu dovleac:

        Mai intai calim dovleacul cu zahar si zaharul vanilat. Cat timp se raceste, pregatim aluatul.

        Se pune faina intr-un castron, se face  o gropita in mijloc unde  se toarna apa calduta, oul batut cu praful de sare si zaharul, drojdia dizolvata in putina apa calduta si la sfarsit uleiul.     

        Se amesteca si se framanta bine, pana obtinem un aluat elastic.     

        Se imparte aluatul in doua, se intind 2 foi de cca 10x15 cm. Se unge prima foaie de aluat cu untura, apoi se acopera cu cealalta foaie. Se preseaza un pic pe margini ca sa nu iasa untura si se intinde intr-o singura foaie cat mai subtire, de cca 30X100 cm. Se imprastie deasupra dovleacul, se ruleaza strans aluatul si se face un sul.    

       Asezam sulul intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt, incepand din mijloc si il invartim in jur.  

       Ungem pe deasupra cu ou. Se introduce tava in cuptorul incalzit, la foc mediu, pentru cca 45 minute.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Învârtită cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]