m-am inspirat de pe Bucataras, de la Mitinita...un desert surprinzator de bun...acum nu stiu cat are de-a face cu originalul, dar macar mi-am facut o idee :)...mai ales ca tot voiam sa folosesc apa de trandafiri- achizitie recenta!
1. Din apa si zahar se face un sirop, apoi se amesteca aceste doua ingrediente si se pun intr-o oala pe foc;.se lasa asa pana cand se topeste zaharul, iar la final adauga apa de trandafiri( cca 2 lingurite).
2.Taiteii de orez se pun la fiert cf instructiunilor de pe pachet, apoi se scurg taiteii si se amesteca impreuna cu siropul. Se pun intr-un bol, se maruntesc si se dau la congelator.
3. Din ora in ora se scoate si se amesteca bine cu furculita si se introduce bolul inapoi in congelator- pana se obtine consistenta dorita.
4.Se pune desertul din taitei in boluri ptr inghetata si se serveste cu sucul de lime si dulceata de trandafiri si optional migdale( sau fistic) .