E o inghetata pe care fac de cind eram mica.
Faina, zaharul si cacaoa se amesteca intr-o cratita.
Se pun pe foc si se adauga incet apa, sa nu faca cocoloase.
Se amesteca continuu pina obtinem o textura de ciulama. Adaugam romul. Lasam crema putin la racit.
Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 4 linguri de zahar.
Galbenusurile le incrporam pe rind in crema.
Adaugam albusurile incet, amestecind cu o lingura de sus in jos,
sa ramina pufoasa compozitia.
Se pune crema in aparatul de inghetata, iar dupa 30 de minute poate fi savurata.
Sau poate fi pusa intr-un vas la congelator.
1
Daca nu aveti aparat de inghetata puteti pune crema portionata in castronele sau intr-un vas mai mare. Se tine la congelator citeva ore pentru a ingheta. Oricum ati proceda e bine, avantajul masinii e ca devine mai cremoasa inghetata si o poti minca imediat.
2
Puteti sa topiti o bucatita doua de ciocolata in crema fierbinte, iese si mai buna.