Inghetata de pepene rosu

de nilgun in Dulciuri, 29 Iul 2013 | 12012 vizualizari

 

Inspiratie de pe google...Gavril Rodica

 

INGREDIENTE

  • 600 gr. miez de pepene rosu
  • 125 gr. iaurt si inca 125 gr. in completare
  • 200 gr. frisca
  • 4 linguri miere de albine plus inca 2 linguri in completare
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de pepene rosu:

Pepenele se curata de coaja si samburi. Cantarim sa avem aproximativ 600 gr. miez curat de pepene. Se pune intr-un vas si se blenduieste pana obtinem o pasta fina. Completam apoi cu 4 linguri miere, 125 gr. iaurt si frisca batuta. Blenduim in continuare.

Punem apoi compozitia intr-o forma de chec si o dam la congelator. Dupa 2 ore o scoatem si ii zdrobim acele de gheata. In mod normal, dupa alte 2 ore se blenduieste din nou pentru a fi mai fina si se serveste. Avand in vedere ca era destul de tarziu cand am pus-o a doua oara la congeator, am lasat-o peste noapte. A doua zi dimineata, am cioplit-o sa zic asa cu o lingura ca sa o zdrobesc. Mi se parea ca nu e suficient de dulce si cremoasa, si am mai completat cu 2 linguri de miere si 125 gr. iaurt. 

Am pus o portie sa mananc pe loc cu fulgi de ciocolata deasupra, restul compozitiei l-am pus intr-un recipient de plastic si am introdus din nou la congelator. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de pepene rosu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de pepene galben