Inghetata de pepene galben si nuci caramelizate

de Merisor in Dulciuri, 6 Sep 2012 | 4090 vizualizari

 

Pentru ca mai este cald afara m-am gandit sa mai incerc a face o inghetata cu ultimul pepene galben din gradina mamei mele.

 

INGREDIENTE

  • Pentru inghetata:
  • 1 pepene galben(potrivit de mare)
  • 4 oua
  • 2 linguri zahar
  • 500 mL crema lichida pentru frisca
  • sare
  • coaja si zeama de lamaie
  • Pentru caramel:
  • 25 gr unt
  • 1 lingura lapte
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri nuci taiate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de pepene galben si nuci caramelizate:

Am decojit si curatat pepenele de seminte si l-am taiat in cubulete pe care le-am stropit cu putina zeama de lamaie si le-am trecut prin blender.

Am separat albusurile de galbenusuri, iar galbenusurile le-am frecat cu zaharul, am adaugat cam 200 mL din crema de frisca si am omogenizat bine. Am pus compozitia intr-n vas pe baie de aburi si am amestecat pana a devenit ca o smantana mai groasa, dupa care am lasat la racit.

Intre timp am batut restul de crema pentru fisca cu mixerul pana s-a intarit bine, apoi am batut albusurile spuma cu un varf de sare si am amestecat cu frisca. Peste acest amestec am pus pulpa de pepene si am omogenizat, apoi am pus si crema de galbenusuri putin cate putin amestecand bine cu mixerul. 

In final am adaugat coaja de lamaie si am pus in cutii de plastic cu capac pe care le-am dat la frigider cam o jumatate de ora, dupa care am scos din congelator si am mai amestecat cu mixerul pentru a nu face ace de gheata. Am repetat de doua ori procedeul dupa care am lasat la congelator cateva ore bune. Eu am scos cam dupa sase ore.

Caramelul l-am facut in felul urmator: intr-un vas pe foc am pus laptele si untul, iar in altul am pus zaharul la caramelizat. Cand s-a topit zaharul am pus peste el laptele si untul cald si am mai lasat pe foc pana la diluarea completa a compozitiei, apoi am ridicat de pe foc si am pus nuca taiata. Am ornat inghetata cu acest caramel racit si cu tigarete de napolitane cu capucino.

TIPS-URI

1

se poate folosi praf de copt pentru a nu face ace de gheata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de pepene galben si nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

Merisor 1

07.09.2012, 17:00

Zaira, ai venit cam tarzior , dar mai putem face cat sunt pepeni pe piata

gaby_duceag 1

07.09.2012, 17:01

pune de 3portii ca vin si eu )

Merisor 1

07.09.2012, 17:04

Gaby, cum sa nu, daca ajungi la Buzau te poti abate si pe la Pitesti

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de pepene rosu