Aceasta nu e doar o inghetata cu ciocolata clasica. Dar nici doar o inghetata cu fructe. De fapt le cuprinde pe amandoua. Combina gustul dulce si cremos al inghetatei cu cel acrisor al visinelor. Rezultatul e de nota 10.
MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de ciocolata cu visine:
Incalzeste la foc mic 150 g frisca cu cacaoa, amestecand continuu, pana ce se omogenizeaza bine si da un clocot mic. Frisca trebuie sa se fi incalzit bine.
Ia de pe foc si adauga ciocolata taiata marunt. Amesteca ca sa se topeasca. Omogenizeaza bine.
Adauga restul de frisca si amesteca. Pune totul intr-un castron mare.
Incalzeste intr-o craticioara,usor, laptele cu zaharul si sarea, pana ce zaharul s-a topit.
Intr-un castron bate putin galbenusurile ca sa se omogenizeze.
Incet, in fir subtire, toarna laptele peste galbenusuri. Amesteca incontinuu. Ai grija ca laptele sa nu fie foarte fierbinte, ca sa nu coaca galbenusurile.
Pune amestecul la loc in craticiora si amesteca-l pe foc mediu pana ce sosul se ingroasa. Ai mare grija sa nu dai focul prea tare, pentru ca sosul se poate branzi si nu-l mai poti folosi.
Toarna sosul dupa ce s-a racit putin, printr-o strecuratoare in ciocolata. Amesteca bine.
Adauga vanilia.
Pentru ca inghetata cu ciocolata sa iasa spumoasa, mie imi place sa pun si albusurile batute bine spuma. Dar se poate si fara.
Pune inghetata in cutii cu capac, in congelatorul dat la maxim. Se poate folosi si masina de inghetata, daca ai.
Dupa 2 ore de stat in congelator amesteca inghetata cu lingura si adauga visinele.
Pentru ca este o inghetata cu fructe intregi si acestea au tendinta sa se aglomereze doar intr-un singur loc, incearca sa le distribui uniform pe toata suprafata si in tot volumul inghetatei.
Pune totul la loc in congelator, pana a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de ciocolata cu visine" nu uita sa-i faci un review.