Galuste cu prune (de post)

de Anamaria7 in Prajituri, 18 Mar 2011 | 19234 vizualizari

 

Astazi am petrecut in sfarsit dupa-masa mama-fiica muult dorita, dupa saptamani mult prea multe departe de casa. Unde? In bucatarie, evident :)

 

INGREDIENTE

Pentru galuste:

  • 1 kg cartofi
  • 100gr gris
  • 100gr faina
  • 1 lg amidon
  • 3 lg ulei
  • 3 lg zahar
  • 300gr prune uscate
  • 1 lgt sare

Pentru presarat:

  • 500gr pesmet
  • 2 lgt scortisoara
  • 50ml ulei
  • 5 lg zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune (de post):

Prunele uscate se pun la muiat de seara in apa domoala cu putina esenta de rom. Cartofii spalati se pun la fiert in apa cu sare.

Cand s-au racit, decojim cartofii, ii pasam si adaugam faina, grisul, pesmetul, sarea, uleiul si cele 3 linguri de zahar.

Aluatul rezultat trebuie sa nu fie lipicios aproape deloc. Lucrand pe o suprafata presarata cu faina, il impartim in bile de marimea unei nuci pe care le aplatizam, punem o pruna in mijloc (nu le-am scos samburii) si formam o bila. Cu grija, sa fie inconjurata bine pruna de aluat, altfel se poate desface galusca si fuge pruna :))

Pentru presarat, prajim putin uleiul amestecat cu scortisoara intr-o tigaie, apoi oprim focul si adaugam zaharul.

Intr-o oala mare, punem apa la fiert. Cand clocoteste, aruncam galustele in apa si asteptam sa rasara la suprafata apei :) Atunci sunt gata! Le scoatem cu grija cu o paleta direct in pesmetul prajit si le leganam pana se acopera de tot in crusta aromata de pesmet si zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

elena1988 1

20.03.2011, 08:27

imi plac ft mult galustele cu prune

kamy 1

20.03.2011, 16:08

eu la galuste nici cand nu-i post nu pun ou sunt mai bune asa

adry88 1

03.06.2011, 10:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Galuste cu prune si gem de prune