Inghetata cu lamaie

de Miha in Dulciuri, 31 Iul 2009 | 8246 vizualizari

 

Cum zilele astea a fost cam cald si activitatile in casa cam limitate,l-am antrenat pe Robert in prepararea unei inghetate.A fost foarte incantat de creatia lui si s-a laudat la toata lumea. :))

 

INGREDIENTE

  • 2 lamai
  • 250 ml apa
  • 200 g zahar
  • 1 cana frisca lichida
  • 50 ml frisca batuta
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu lamaie:

Zaharul se pune la fiert impreuna cu apa,in jur de 5 minute.Se poate pune si coaja de lamaie daca va place.

Se lasa la racit dupa care se pune sucul stors cu nadejde :)) de la cele 2 lamai.

Se adauga si frisca lichida,putin cat putin si se omogenizeaza.

ATENTIE: siropul de zahar cu lamaie trebuie sa fie rece,altfel frisca se taie.

La sfarsit incorporam si frisca batuta,usor,cu miscari de sus in jos.

Dam vasul la congelator,iar dupa 1 ora-1 ora si jumatate amestecam,sa spargem acele de gheata.Dam din nou la congelator,pana la congelarea completa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Miha 1

01.08.2009, 01:11

Multumesc Oana! Iti dai seama ca a fost cea mai buna inghetata de pana acum.

Miha 1

01.08.2009, 14:54

Stai sa vezi cand mi-o intra si mandra cea mica prin strachini ce mancaruri si prajituri voi face!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort ...Pentru Mine