Împletituri rustice cu dovleac şi scorţişoară

de farfuriavesela in Prajituri, 1 Mai 2014 | 4183 vizualizari

 

Dintre numeroasele preparate cu dovleac, aceste impletituri rustice sunt preferatele mele.
Urmariti reteta mea video si pregatiti si voi impreuna cu mine!!!
http://youtu.be/EgGn48HLCZU

 

INGREDIENTE

  • pentru 15 placintele impletite
  • 2 oua
  • 9 linguri de zahar
  • 9 linguri de ulei
  • 11 linguri de lapte (puteti folosi apa)
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar
  • faina cat cuprinde pentru a forma un aluat usor de intins (aprox 500-600 gr )
  • pentru umplutura
  • 800-1000 gr dovleac ras
  • 250 gr zahar tos
  • 3-4 lingurite de scortisoara
  • pentru uns pe deasupra
  • un galbenus de ou
  • zahar pudra
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Împletituri rustice cu dovleac şi scorţişoară:

Dovleacul  ras se pune intr-o cratita pe foc, impreuna cu zaharul. Se amesteca din cand in cand, pana cand  se va gati si zeama va scadea. Dupa ce se stinge focul, se amesteca compozitia cu scortisoara.

Aluatul se prepara astfel:

Ouale se amesteca bine cu un praf de sare, apoi cu zaharul, uleiul, laptele si bicarbonatul (nestins)
Incorporam faina putin cate putin, pana se formeaza un aluat bun de intins foaie si care nu se lipeste de mana

Se pudreaza bine cu faina suprafata de lucru, cat si sucitorul cu ajutorul caruia vom intinde foaie subtire, pe care o taiem, formand dreptunghiuri (ale mele au fost de 12 x 16 cm), le crestam pe margine, ca in imaginea alaturata), punem dovleac dulce in centru, si apoi petrecem aripioarele aluatului una peste cealalta, ca la infasat bebelusul.

Placintelele astfel impletite se aseaza in tava de aragaz, in care am asezat hartie de copt, le ungem cu galbenus si le punem in cuptorul incins la 180 grade pentru 30-40 min.

Dupa ce se coc si se mai racesc putin se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Împletituri rustice cu dovleac şi scorţişoară" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de samosa cu dovleac