Pumpkin Pie

de Anamaria7 in Prajituri, 17 Oct 2010 | 4727 vizualizari

 

Cand e vremea dovleacului, e vremea pentru Pumpkin Pie :D

 

INGREDIENTE

Crusta:

  • 130 gr biscuiti simpli
  • 1/3 c unt topit

Umplutura:

  • 450 gr piure de dovleac (sau dovleac ras calit)
  • 250 gr frisca lichida
  • 2 oua
  • 115 gr zahar brun
  • 4 lg miere
  • 1 lgt scortisoara
  • 2 lgt ghimbir ras
  • 1 lgt cuisoare macinate
  • 1/2 lgt sare

+  zahar pudra pentru ornat

Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pumpkin Pie:

Cuptorul se incalzeste la 190C. Forma de tarta/cu pereti detasabili se tapeteaza (eu am folosit-o pe cea cu pereti detasabili pe fundul careia am pus hartie de copt).

Crusta:

Biscuitii sfaramati se combina cu untul topit, apoi se apasa pe fundul vasului si se da la rece pana pregatim umplutura.

Umplutura:

Frisca batuta se amesteca cu dovleacul, apoi se adauga zaharul, ouale (pe rand), mierea, condimentele si sarea.

Compozitia se toarna peste crusta, iar forma se tine in cuptor cca 45 min, pana cand mijlocul nu mai "joaca" daca miscam usor de forma (folosim si testul scobitorii).

Se pudreaza cu zahar sau se orneaza cu frisca batuta.

TIPS-URI

1

Daca aveti piure de dovleac, placinta o sa arate muuult mai frumos la final, va fi cremoasa, nu va semana cu un chec, asa ca a mea :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Pumpkin Pie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Gouda 1

20.10.2010, 21:41

5 f + my favourite neaparat o sa incerc inainte de Hallowen

Anamaria7 1

22.10.2010, 09:07

@mitinita, ma bucur ca esti incantata ti-am zis ca o sa iasa si cu smantana au ras-o deja?

Anamaria7 1

22.10.2010, 09:08

@Gouda, fa-o de Halloween decorata cu panza de paianjen astept sa o vad

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars cu dovleac