Cand e vremea dovleacului, e vremea pentru Pumpkin Pie :D
Crusta:
Umplutura:
+ zahar pudra pentru ornat
Cuptorul se incalzeste la 190C. Forma de tarta/cu pereti detasabili se tapeteaza (eu am folosit-o pe cea cu pereti detasabili pe fundul careia am pus hartie de copt).
Crusta:
Biscuitii sfaramati se combina cu untul topit, apoi se apasa pe fundul vasului si se da la rece pana pregatim umplutura.
Umplutura:
Frisca batuta se amesteca cu dovleacul, apoi se adauga zaharul, ouale (pe rand), mierea, condimentele si sarea.
Compozitia se toarna peste crusta, iar forma se tine in cuptor cca 45 min, pana cand mijlocul nu mai "joaca" daca miscam usor de forma (folosim si testul scobitorii).
Se pudreaza cu zahar sau se orneaza cu frisca batuta.
1
Daca aveti piure de dovleac, placinta o sa arate muuult mai frumos la final, va fi cremoasa, nu va semana cu un chec, asa ca a mea :P