Reteta de samosa cu dovleac

de Catalina L in Mancaruri de post, 18 Mar 2023 | 3322 vizualizari

 

O Reteta de samosa cu dovleac, de post, delicioasa.

Varianta clasica cu carne o aveti aici.
 Ingredientele necesare sunt: foi placinta, dovleac, morcovi, mazare, usturoi, ceapa, ulei, bulion. 
https://www.blogulluicatalina.com/2022/12/samosa-cu-dovleac.html

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de samosa cu dovleac
  • 3-4 foi de brick
  • 430 gr de dovlesc butternut curatat
  • 2 morcovi mici
  • 120 gr mazare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 4 linguri ulei de rapita
  • 1 lingurita plina de pasta de curry thaï
  • 1 lingura bulion concentrat de rosii
  • ierburi de Provence
  • sare, piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de samosa cu dovleac:

Iata cum se prepara Reteta de samosa cu dovleac

Spalati si curatati legumele.

Am mixat ceapa, usturoiul si morcovii.

Caliti-le in uleiul incins. Taiati dovleacul cuburi si mixati-l.

Puneti dovleacul, mazarea si sotati impreuna.

Puneti pasta de curry, bulionul , 150 ml de apa, sare, piper, ierburi aromate, amestecati si reveniti timp de 10 minute sau pana cand apa scade.

 Lasati sa se raceasca. 

Se taie foaia de brick în doua 

Puneti umplutura la fiecare extremitate.  

Împăturiţi foile în triunghiuri, apăsând marginile cu degetele umede.


Se coace 25 minute la 180 ° C într-un cuptor preîncălzit .

Vezi si reteta de Samosa cu pui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de samosa cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete(by Irina)