Nu gatesc des iepure, dar cand cumpar imi place sa fac aceasta reteta de tocanita cu vin rosu si cu rozmarin alaturi de orez cu mazare sau cu mamaliga.
Iepurele se portioneaza si se pune in marinata cu o zi inainte. Pentru a-l marina avem nevoie de sare, piper, boia dulce, 2 cuisoare, praf de chimion, rozmarin verde proaspat, dafin si vinul rosu. Acoperim si lasma in frigider peste noapte.
-Tocam ceapa marunt si o punem in cratita la calit cu ulei de masline, dafin si cimbru verde tocat. Amestecam pana devine aurie ceapa si adaugam carnatrul tocat marunt de tot -mai lasam 3 minute sa se prajeasca si carnatul-atentie nu dam la foc mare sa nu se arda-lasam la foc mediu si amestecam. Punem bucatile de carne si le intoarcem pe toate partile pana se prajesc putin. Punem pasta de rosii, rosiile tocate marunt, pasta de paprika si turnam marinata de vin. Lasam la clocot mare cca 3 minute, pana scade putin vinul si apoi turnam putina apa, cat sa acopere pe jumate. Punem capacul si lasma sa se fiarba la foc mic cu capac. Amestecam din cand in cand, intocand carnea pe toate partile. Sosul trebuie sa se omogenizeze si sa se scada, iar cannea sa fie frageda. La iepure nu trebuie mult timp sa fiarba-cca 1 ora. La final gustam de sare si temperam daca mai e nevoie,. Eu am aduagat si putin otet alb de vin, ca sa nu fie prea dulceag.
Servim cu orez cu mazare sau cu mamaliga.Si nu uitati un vin rosu sec bun alaturi.