Pentru cei care tin post este fara ciolanel afumat, de aceea am ales sa fac ciolanul separat in oala crock-pot iar iahnia sa o pregatesc la wok. Imi place mult sa gatesc in tigaia wok, asa ca m-am pus pe treaba si le-am dat de lucru si ajutoarelor wok-ul si crock-ul.
Fasolea am ales-o si am spalat-o, apoi am pus-o in apa rece sa se inmoaie pana dimineata.
Dimineata am scurs apa, am pus fasolea in oala si am adaugat apa cat sa treaca de o palma peste fasole, am lasat-o sa fiarba. Dupa ce a dat in 2-3 clocote, am schimbat apa si am pus din nou la fiert, am schimbat de 3 ori apa. Ultima oara am lasat-o sa fiarba pana s-a patruns bine fasolea si am lasat sa scada apa cat sa mai ramana de un deget deasupra fasolei.
Apoi mi-am pregatit legumele, am curatat si taiat ceapa marunt, ardeiul cubulete mici, iar morcovul l-am dat pe razatoarea mica. Am pus tigaia wok pe foc, am adaugat uleiul si am lasat sa se incinga apoi am pus legumele si vegeta si am lasat sa se caleasca, din cand in cand am pus zeama de la fasolea fiarta. Cand legumele au fost patrunse am adaugat sucul de rosii, fasolea fiarta si am adaugat si zeama in care a fiert fasolea, daca vi se pare ca e prea multa zeama nu o puneti pe toata, am potrivit de sare si piper si am lasat sa fiarba la foc mic cca 20 min, sa se intrepatrunda toate aromele. Cat timp a fiert fasolea si am pregatit-o ciolanul se fragezea in vasul crock-pot-ului. Daca toata lumea mananca de dulce , adaugati si ciolanul peste fasole si mai lasati 10 min pe foc. Scoatem niste muraturi si mancam cu pofta, e un deliciu atat de post cat si de dulce.