Se curata legumele si se pregatesc pentru tocana: ceapa si ardeiul capia se taie cubulete, morcovii si dovlecelul se dau pe razatoare, iar mararul se toaca marunt.
Intr-o oala se pune ceapa la prajit, cand ceapa este aproape prajita, se adauga morcovii si ardeiul capia, se amesteca si se lasa 5 minute la foc potrivit, avand grija sa nu se prinda.
Se adauga orezul si sare dupa gust, se amesteca si se lasa din nou 5 minute.
Se adauga apa si mancarea se va lasa sa fiarba la foc potrivit pana cand orezul este aproape fiert. In tot acest timp se va amesteca din cand in cand.
Cand orezul este aproape fiert, adaugam dovlecelul si cutia de rosii, amestecam si lasam ghiveciul cateva minute la fiert pana cand se fierb rosiile.
La final se adauga mararul tocat marunt si se potriveste ghiveciul de gust cu piper si vegeta. Se mai lasa la fiert inca 5 minute si se poate opri focul.
Pofta buna!
1
Trebuie sa fim atenti sa amestecam ca sa nu se prinda.
2
In functie de preferinte, se poate servi alaturi de o salata de legume proaspete sau muraturi.