Iahnie de fasole la ceaun

de adriana65 in Porc, 8 Mai 2009 | 19990 vizualizari

 

Am sa va prezint o mancare traditionala, romaneasca, dar pregatita un pic mai altfel decat suntem obisnuiti. Mancarea este foarte simpla, se poate pregati afara, la iarba verde chiar, apropo de sezonul care va sa vina. Este vorba despre iahnia de fasole. Iahnia de fasole este o mancare care se poate prepara in gradina, pe cuptor sau la ceaun, pe foc de lemne. Acest mod de pregatire dandu-i o savoare aparte, carbunii din lemn contribuind la aceasta.

 

INGREDIENTE

  • 700 g fasole alba boabe fiarta
  • 200 g carnat proaspat
  • 400 g carnat afumat
  • 400 g patrama de ceafa de porc
  • 3 legaturi de ceapa verde
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov
  • 700 ml suc de rosii
  • 1 lingura untura de porc
  • 1 lingura pasta de ardei iute
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • cimbru
  • foi de dafin
  • 1 lingura faina alba
  • 2 cuburi Knorr cu gust de costita afumata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole la ceaun:

Mai intai faceti un foc bun pentru a obtine jaratic cat mai mult. Dupa aceasta operatiune adaugati numai cate un lemn pentru a intretine jaraticul cat mai aspru. Deasupa lui, pe suporti, instalati un ceaun. Ceapa, ardeiul, morcovul, carnatul si pastrama, toate taiate feliute, le puneti in ceaun, in untura incinsa. Se lasa la calit, la foc potrivit, aproximativ 15 - 20 minute, pana scade apa ce o lasa ingredientele. Se adauga o jumatate de lingurita de boia de ardei, o lingurita de pasta de ardei iute, sare, se amesteca si se mai lasa pana se prajeste carnatul si se inmoaie legumele. Se adauga fasolea boabe fiarta; se pune o lingura de faina alba, se amesteca de 2 - 3 ori apoi se pune sucul de rosii, mirodeniile si cuburile Knorr, si se lasa la fiert toate pentru a se omogeniza aromele si a se forma sosul . Dupa aproximativ 15 minute mancarea este gata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole la ceaun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza calita