Iahnie de fasole cu carnati

de C_Luana_M in Mancaruri cu carne, 17 Sep 2010 | 5753 vizualizari

 

O reteta super pe care am vazut-o pe blogul Amaliei, o bucatareasa extraordinara

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. fasole
  • 1 morcov mare
  • 2 cepe potrivite
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri malai
  • carnati (semiafumati folosesc eu, dar nu conteaza, folositi ce va place)
  • 250 gr. bulion
  • ulei pentru prajeli
  • 1 lingura boia dulce
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole cu carnati:

      Se pune fasolea la fiert impreuna cu morcovul(eu il dau pe razatoarea mare) si cu sarea. Cand vedem ca aproape a fiert fasolea, putem pregati si rantasul si sa prajim carnatii.

      Intai am pus ulei in tigaie si am prajit ceapa taiata marunt impreuna cu carnatii feliati. Cand ceapa a capatat culoarea aceea galbuie (care ne spune ca e gata), le luam cu o paleta si adaugam peste fasole (fara a goli apa din fasole pentru a avea din ce se forma sosul).

     In uleiul in care am calit ceapa(mai adaugam daca a ramas prea putin) pregatim rantasul: punem 2 linguri de faina, amestecam bine, adaugam si malaiul si o lingura de boia, amestecam in continuare si lasam sa se prajeasca putin, apoi adaugam bulionul si in cateva momente e gata rantasul. Il adaugam peste fasole si dam la cuptor vreo 30 minute (ar trebui sa se formeze o crusta deasupra). Pentru a se duce crusta amestecam putin si e gata iahnia.

      Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole cu carnati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi in straturi