De obicei fac mâncarea de fasole fără carne, dar pentru că am nimerit nişte afumătură mai grasă şi am avut câţiva cabanoşi, am zis că le păstrez pentru aşa ceva. A ieşit o mâncărică delicioasă.
Se spală fasolea în mai multe ape, apoi se lasă la hidratat peste noapte.
A doua zi, se pune fasolea la fiert, iar când este aproape fiartă se adaugă morcovul şi rădăcina de pătrunjel date prin răzătoare, ceapa tăiată marunt, ardeiul gras tăiat cât mai mic, şi sare, după gust. Mai apoi se adaugă şi roşiile date pe răzătoare.
Separat, se rumenesc un pic, într-o tigaie cu puţin ulei încins, afumătura de casă tăiată bucăţele şi cabanoşii tăiaţi rondele, care se pun apoi cu tot cu grăsimea lăsată în mâncarea de fasole.
Se mai lasă să fiarbă un pic, se aromatizează cu foi de dafin, apoi se adăugă şi bulionul desfăcut în puţină apă. Se mai lasă 5 minute, apoi se ia de pe foc şi se decorează cu verdeţuri proaspete tocate mărunt.
Porţii: 8
Timp de pregătire: 30min
Timp de gătire: 1h 30min
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/08/iahnie-de-fasole-cu-afumatura-si-carnati.html