Iahnie de fasole boabe cu carne afumata

de marcela1979 in Mancaruri de legume, 30 Iun 2011 | 5275 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole boabe rosie
  • carne afumata de porc
  • 2 cepe albe
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • vegeta,piper
  • cimbru
  • foi de dafin 3 buc
  • frunze de patrunjel
  • bulion
  • ulei
  • faina alba
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole boabe cu carne afumata:

Se pune fasolea la inmuiat peste noapte. Dimineata se arunca apa de pe ea si se pune in oala cu apa rece sa fiarba si se mai pune si carnea afumata sa fiarba cu fasolea. Se arunca o apa si se pune sa fiarba iar in apa fiarta. Cand sunt fierte se arunca apa de pe fasole si carne.

Intr-o cratita se incinge uleiul,se pune ceapa tocata marunt,ardeiul cubulete si morcovul razalit.Se caleste si se adauga carnea fiarta sa se prajeasca.Se pune apa cat sa acopere si se lasa sa fiarba.Se adauga fasolea fiarta si se lasa sa mai dea cateva clocote.

Se face o ingroseala din faina alba si apa, se pune din zeama si apoi se toarna in oala cu mancare amestecand continuu. Se pune vegeta si piper, se toarna bulionul si se lasa inca 2-3 clocote. Se adauga cimbru si 3 foi de dafin si frunzele de patrunjel, mai da un clocot si gata. Se serveste cu muraturi sau salata de sezon.Eu am servit cu castraveti murati si sfecla rosie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole boabe cu carne afumata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gemüse-Gratin (legume gratinate)