Prajitura cu mere si bezea

de diana_k in Prajituri, 3 Mar 2014 | 11656 vizualizari

 

Astazi mi-am propus sa va incant cu o prajitura tare buna si aspectuoasa cu mere si bezea,
Reteta este preluata din cartea de bucate a Silviei Jurcovan
Se foloseste tava mare de la aragaz.

 

INGREDIENTE

  • Aluat fraged:
  • 400g faina
  • 150g unt sau margarina
  • 100g iaurt
  • 10g praf de copt
  • 4 oua
  • 1 varf de cutit de sare
  • coaja rasa de lamaie
  • 50g gris
  • Spuma de bezea:
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • esenta de rom
  • Umplutura:
  • 1kg mere rase
  • 1 lingura scortisoara
  • 2-3 linguri zahar
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si bezea:

Intr-un castron frecam untul cu zaharul pana cand se omogenizeaza, adaugam iaurtul, coaja de lamaie, sarea si galbenusurile. Amestecam bine si apoi punem faina cernuta impreuna cu praful de copt. Compozitia nu se framanta deloc, ci doar se amesteca apoi si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se intinde cu mana. Inteapam foaia cu furculita si o presaram  cu gris.

Merele curatate, rase, scurse de zeama si cantarite le punem impreuna cu zaharul pe foc si le calim pana se inmoaie, adaugam scortisoara si le punem in tava peste foaia de aluat. Introducem prajitura in cuptorul incalzit la 180 de grade si o lasam sa se coaca doar pe jumatate.

Intre timp albusurile le batem spuma, adaugam treptat, treptat zaharul si zeama de lamaie. Este important sa mixam bine, bine spuma pana ce devine densa, lucioasa si sa nu curge in momentul in care intoarcem castronul cu gura in jos.

Scoatem tava din cuptor, intindem bezeaua peste prajitura si o introducem la copt pentru inca 45 de minute la foc mic de 150 grade.
Prajitura este gata cand bezeaua este uscata la suprafata si usor rumena.
Se lasa la racit in cuptor pana a doua zi cand se poate taia. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere