Va rog sa tastati pe fotografie ca sa o vedeti in toata marimea.
Cascavalul se da prin razatoare cu gauri mai mascata. O bucatica mai mica din cascaval se da prin razatoarea cu gauri mai mici pentru ornare si se pune aparte in alt farfurie plata. Untul se lasa in prealabil sa se inmoie - sa devina molcut.Cateii de usuroi se curata si se piseaza marunt, marunt. Usturoiul se pune dupa gust.
Toate ingredientele se adauga intr-o farfurie mai adinca. Se adauga o lingura de maioneza provansal sau un ou fiert dat prin razatoare marunta si se amesteca foarte bine cu o lingura . Din masa primita se formeaza niste bilute mici sau mai mari si se dau prin cascavalul ras prin razatoarea mica. Se aranjeaza in farfurii in diferite moduri. Voi expune unele moduri de aramjare.
Deasemenea, cu acest pateu de cascaval se poate unge pe felii de piine neagra si deasupra se orneaza cu o crenguta de marar.
In cazul de fata bilutele de cascaval au fost aranjate in forma de un strugure de poama cu boabele mai mascate.
In al doilea platou sunt aranjate tot in forma de strugure, dar cu boabele mai maruntite.
Voi expune diferite aranjamente din cascaval pentru masa festiva.
Se pot pastra in frigider intr-un vas inchis pina la 3 zile.