Gulas de oaie

de MIUTA in Oaie, 5 Mar 2011 | 29180 vizualizari

 

Fac foarte rar mancare cu carne de oaie.Poate de doua trei ori pe an,dar de fiecare data prefer gulasul.Mancaruri din carne de miel pregatesc in diverse feluri, dar carnea de oaie merge cel mai bine gatita GULAS.Va invit la o portie de gulas virtual desi mi-ar face placere sa va servesc in realitate.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de oaie
  • 4 buc.ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 1 morcov 
  • pasta de ardei
  • condiment de gulas unguresc de la Fuchs
  • o lingura mare cu untura de porc
  • 50 ml vin rosu sec
  • cartofi 700 g
  • sare,piper,chimen
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas de oaie:

Am calit ceapa in untura de porc.Am adaugat un ardei si un morcov taiat cubulete.Am mai lasat la calit cateva minute si am pus pasta de ardei.Apoi am pus carnea de oaie curatata de pielite,spalata si taiata cubulete.Se sareaza si se condimenteaza cu condiment de gulas.Se lasa sa fiarba inabusit la foc mic sub capac.Daca scade zeama se completeaza cu apa calduta si se lasa la fiert.Se adauga chimenul si se lasa sa fiarba adaugand apa cand scade zeama.Cand carnea este aproape gata se adauga vinul.Se lasa cca 10 minute sa mai fiarba si se adauga cartofii curatati si taiati in patru.Se lasa iarasi la fiert tot la foc mic.In timp ce cartofii fierb zeama din gulas se leaga si se face ca un sos.Cand cartofii sunt fierti se mai condimenteaza daca mai este nevoie si se pune piperul la sfarsit.E delicios!!!!!

TIPS-URI

1

Carnea de oaie se tine o ora in apa cu boabe de piper,2 foi de dafin si o lingura de otet.Dupa o ora se da cateva minute in clocot si pe urma se stoarce apa si se arunca iar carnea se pune in gulas.Nu se simte nici gust nici miros de oaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de oaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

LUK 1

06.03.2011, 15:48

MotanLaOale 1

07.03.2011, 09:35

Mariuka 1

08.11.2011, 09:51

Foarte bun!
Intr-adevar pentru a indeparta mirosul si gustul carnii de oaie se foloseste otetul.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel la tava