Guguluf de fussili cu fructe

de amalia01 in Prajituri, 24 Mar 2014 | 2528 vizualizari

 

M-am gandit ca daca tot ne plac pastele, sa incerc un desert mai special.

 

INGREDIENTE

  • pentru guguluf:
  • o punga de paste tip fussili ( 500g);
  • 3 linguri de lapte;
  • 3 linguri de zahar;
  • fructe: capsuni, kiwi,ananas,cirese;
  • 1 lingura de faina;
  • 1 lingura de ulei;
  • 6 linguri de gris;
  • Un praf de sare;
  • pentru sosul caramel:
  • 200 g zahar
  • 70 g unt
  • 150 ml smantana pentru frisca(30 %grasime)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf de fussili cu fructe:

Sosul caramel:
Intr-o cratita se pune zaharul si se caramelizeaza, fara sa ramana cocoloase de zahar, apoi se adauga untul taiat cubulete si se amesteca pana se topeste;se adauga smantana lichida cu grija pentru ca se ridica vapori de abur; se lasa pe foc mic pana incepe sa clocoteasca, apoi se stinge focul;

Guguluful:
Pastele le fierbi in apa cu sare; cand sunt fierte, le pui in strecuratoare si le clatesti cu apa rece.Iei o forma de guguluf si o ungi cu ulei,apoi o tapetezi cu faina si asezi un strat de paste ( ½ din cantitate).

Bati ouale cu zaharul, cu telul,apoi adaugi laptele.

Fructele le speli/storci de sirop si le tai bucatele.

Torni ½ din oul batut peste paste; presari 3 linguri de gris; asezi uniform fructele; presari si restul de gris; asezi si restul de paste; torni oul ramas peste paste.
Dai totul la cuptorul preincalzit, pentru 45 de minute;
Scoti guguluful din cuptor si lasi sa se racesca in forma!; cand s-a racit il scoti din forma si il ungi cu sos caramel; ornezi cu fructe; il servesti taiat felii,cu sirop de artar sau de capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf de fussili cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu paste si sos de vin rosu