M-am gandit ca daca tot ne plac pastele, sa incerc un desert mai special.
Sosul caramel:
Intr-o cratita se pune zaharul si se caramelizeaza, fara sa ramana cocoloase de zahar, apoi se adauga untul taiat cubulete si se amesteca pana se topeste;se adauga smantana lichida cu grija pentru ca se ridica vapori de abur; se lasa pe foc mic pana incepe sa clocoteasca, apoi se stinge focul;
Guguluful:
Pastele le fierbi in apa cu sare; cand sunt fierte, le pui in strecuratoare si le clatesti cu apa rece.Iei o forma de guguluf si o ungi cu ulei,apoi o tapetezi cu faina si asezi un strat de paste ( ½ din cantitate).
Bati ouale cu zaharul, cu telul,apoi adaugi laptele.
Fructele le speli/storci de sirop si le tai bucatele.
Torni ½ din oul batut peste paste; presari 3 linguri de gris; asezi uniform fructele; presari si restul de gris; asezi si restul de paste; torni oul ramas peste paste.
Dai totul la cuptorul preincalzit, pentru 45 de minute;
Scoti guguluful din cuptor si lasi sa se racesca in forma!; cand s-a racit il scoti din forma si il ungi cu sos caramel; ornezi cu fructe; il servesti taiat felii,cu sirop de artar sau de capsuni.