Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia

de bucatarasa in Spaghete, 20 Mai 2024 | 742 vizualizari

 

Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia
Spaghetele Bolognese sunt un fel de mancare italian extrem de popular, care isi are originea in Bologna, un oras din regiunea Emilia-Romagna. Acest preparat este cunoscut pentru combinatia sa savuroasa de paste si un sos bogat, facut din carne, rosii, si o varietate de legume si condimente. Desi reteta poate varia in functie de traditiile locale si preferintele personale, esenta ramane aceeasi: un sos ragu gros, servit peste spaghete.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia
  • 400 g spaghete
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 2 catei de usturoi, tocati marunt
  • 1 morcov, tocat marunt
  • 2 tije de telina, tocate marunt
  • 500 g carne tocata de vita (sau un amestec de vita si porc)
  • 800 g rosii tocate (din conserva sau proaspete)
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 pahar de vin rosu (optional)
  • 200 ml supa de vita (sau apa)
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • Sare si piper dupa gust
  • Parmigiano-Reggiano ras, pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia:

Cum se prepara Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia

Pregatirea legumelor: Incepeti prin a toca marunt ceapa, usturoiul, morcovul si telina. Acestea vor forma baza aromata a sosului.

Sotarea legumelor: Intr-o tigaie mare, incalziti uleiul de masline la foc mediu. Adaugati ceapa, usturoiul, morcovul si telina si gatiti pana cand legumele se inmoaie, aproximativ 5-7 minute.

Gatirea carnii: Adaugati carnea tocata in tigaie si gatiti-o pana se rumeneste, amestecand frecvent pentru a desface bucatile de carne. Daca folositi vin, turnati-l acum si lasati-l sa se evapore cateva minute.

Adaugarea rosiilor si a condimentelor: Adaugati rosiile tocate, pasta de tomate, oregano, busuiocul, sarea si piperul. Turnati supa de vita si amestecati bine.

Fierberea sosului: Reduceti focul la mic si lasati sosul sa fiarba incet timp de 1-2 ore, amestecand ocazional. Sosul va deveni mai gros si aromat pe masura ce fierbe.

Gatirea pastelor: Intr-o oala mare cu apa sarata, fierbeti spaghetele conform instructiunilor de pe pachet pana cand sunt al dente. Scurgeti-le bine.

Servirea: Distribuiti spaghetele pe farfurii si turnati sosul Bolognese deasupra. Presarati Parmigiano-Reggiano ras si serviti imediat cu paine de casa si o salata de rosii. Recomandam si spaghete picante. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Pentru un sos mai aromat, puteti adauga un buchet garni (un amestec de ierburi legate) in sos in timpul fierberii si il scoateti la final.

2

Pentru un plus de savoare, folositi carne de vita cu un continut moderat de grasime, care va contribui la gustul bogat al sosului.

3

Pastrarea resturilor: Sosul Bolognese se pastreaza foarte bine in frigider timp de 3-4 zile si chiar mai bine la congelator, pana la 3 luni. Reincalziti-l pe aragaz la foc mic inainte de a-l servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Spaghete bolognese- reteta video