Gomboti cu prune

de amalia01 in Dulciuri, 23 Sep 2016 | 3361 vizualizari

 

 Violete, aromate,

    Dulci rasfaturi parfumate,

      Hop cu ele-n preparate!

             Ce sa fie? Ghicesti oare?
Versuri si un desert delicios pentru "Ziua in care imi rasfat nevasta".

 

INGREDIENTE

  • 500 g prune bine copate
  • 300 g zahar
  • 500 g cartofi
  • 200 g faina
  • 100 g gris
  • 1 ou
  • 100 g pesmet
  • 150 ml ulei
  • 2l apa
  • sare
  • scortisoara

Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti cu prune:

Cartofii, de dimensiuni medii, ii fierbi cu tot cu coaja in apa cu sare.  Cand sunt fierti ii lasi sa se racoreasca, ii cureti de coaja si ii dai pe razatoarea mare.


Prajesti pesmetul in 100 ml de ulei , amestecand cu o lingura de lemn ca sa nu se prinda. Dupa ce s-a rumenit stingi focul si adaugi 200 g de zahar .


Speli prunele, le scoti samburii si le presari cu restul de zahar si scortisoara.


Pui apa la fiert impreuna cu restul de ulei si sare.


Stropesti cartofii cu 30 ml de ulei si adaugi sarea, oul si restul de zahar. Framanti usor, dupa care adaugi faina si grisul, alternativ, pana cand obtii un aluat elastic, care nu se leaga de maini.


Modelezi bilute de marimea unui ou si invelesti cate o bucata de pruna in fiecare.


Cand apa da in clocot , micsorezi focul si pui gombotii la fiert pana cand ies deasupra( cca 7-8 minute). Ii scoti pe rand cu o spumiera si ii dai prin pesmet.


Servesti imediat dupa ce ai presarat putina magie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

CiofuMonika 1

16.06.2017, 17:46

Așa îmi făcea si mama!

barizoana 1

19.06.2017, 11:24

Mmmmm deliciosi multa bafta Amalia

MarilenaMari 1

17.07.2017, 13:34

yamiii bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gomboti cu prune