Violete, aromate,
Dulci rasfaturi parfumate,
Hop cu ele-n preparate!
Ce sa fie? Ghicesti oare?
Versuri si un desert delicios pentru "Ziua in care imi rasfat nevasta".
Cartofii, de dimensiuni medii, ii fierbi cu tot cu coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti ii lasi sa se racoreasca, ii cureti de coaja si ii dai pe razatoarea mare.
Prajesti pesmetul in 100 ml de ulei , amestecand cu o lingura de lemn ca sa nu se prinda. Dupa ce s-a rumenit stingi focul si adaugi 200 g de zahar .
Speli prunele, le scoti samburii si le presari cu restul de zahar si scortisoara.
Pui apa la fiert impreuna cu restul de ulei si sare.
Stropesti cartofii cu 30 ml de ulei si adaugi sarea, oul si restul de zahar. Framanti usor, dupa care adaugi faina si grisul, alternativ, pana cand obtii un aluat elastic, care nu se leaga de maini.
Modelezi bilute de marimea unui ou si invelesti cate o bucata de pruna in fiecare.
Cand apa da in clocot , micsorezi focul si pui gombotii la fiert pana cand ies deasupra( cca 7-8 minute). Ii scoti pe rand cu o spumiera si ii dai prin pesmet.
Servesti imediat dupa ce ai presarat putina magie.